FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: SMWMS

SMWMS #12

Här har vi i alla fall ett par skor som är lite högre till skillnad från de förra skorna jag skrev om i SMWMS. Klacken på dessa är nästan 16 cm och lutningen på de här skorna är så mycket bättre och enklare att gå i tycker jag. Sist jag använde dessa var när jag gick model i Tylösand för Grazette of Sweden. Förra veckan visade jag er videon därifrån. För er som missade den så kan ni se den HÄR. Skorna syns dock inte så mycket eller rättare sagt inte alls då jag hade tyg över som täcker skorna. Anledningen till varför jag använde de här skorna på visningen var för att de är ljusa och det skulle inte göra så mycket om de stack fram lite under tyget och sen att de är höga. 

Här är några bilder från den helgen :)

 

SMWMS #11

Det har ekat med inlägg i SMWMS (Special Moments With My Shoes) och det är inte på grund av att jag inte har några skor kvar att skriva om, så det kan jag inte skylla på. Men nu är det dags för ett nytt inlägg. 

De här skorna köpte jag inför balen i 9:an och jag minns att jag tyckte att de var skyhöga då. Det var mina första riktiga höga stilettklackar som jag faktiskt använde mer seriöst. Mina första stilettklackar var ett par stövlar som jag mest använde hemma och gick med inomhus när jag provade kläder och så. Men i alla fall, åter till de här skorna. Jag tyckte att de var riktigt höga och jag hade lite halv svårt att gå i dem men jag ramla i alla fall inte. Klackarna på de här skorna är 11 cm och platån är 3 cm, vilket inte är så supermycket om man jämför med de andra klackskorna jag har idag ;) 


Jag köpte skorna på Bianco när den butiken fanns i Karlstad. Tyvärr finns inte den butiken kvar här vilket jag tycker är väldigt tråkigt då jag gillar deras skor. Det som jag fastnade för på skorna var zebra-detaljerna och att ytan var lite strukturerad. Jag tycker fortfarande att skorna är fina men jag använder dem inte alls. Varför? Jo jag tror det är för att jag tycker att klacken är lite för låg, ja ni läste rätt. Otroligt hur man kan ändra sig. Men jag har fortfarande svårt att gå i klackar som är låga. Jag måste antingen gå i platta skor eller väldigt höga klackar. Jag tror det beror på att lutningen i låga och mellan låga klackskor blir lite dum för mina fötter. Så jag har alltså lättare att gå i ännu högre klackskor, men mycket beror på lutningen. Oj nu blev det här ett ganska långt inlägg men jag hoppas att det går bra ändå och att ni gillar mina SMWMS - inlägg :)

SMWMS #10

Dom här skorna köpte jag och min kompis Alicia lika, då de hade rea på Scorett. Jag har inte använt dessa så mycket för att jag tycker att det är en liten jobbig lutning på skorna. Ni vet, vissa skor kan vara superhöga men ha en behaglig lutning medans andra skor har en jättejobbig lutning och tyvärr är dessa en av de skor som har en jobbig lutning.

Men jag har i alla fall använt dom några få gånger och en av dem var när jag var modell åt Grazette of Sweden i Karlstad. De hade en hårvisning där de hade tagit lite inspiration från Grease. Alltså filmen, och då skulle jag gestalta Sandy. Det var en väldig rolig visning och Lina var med och fotade den visningen. Det blev även en del bilder back stage och här är några bilder från den kvällen :)

SMWMS #9

 

Minns ni när Angelica Blick hade sitt samarbete med BikBok? Det gör i alla fall jag, för det var då jag köpte de här skorna. Jag och Lina var i Göteborg tillsammans då vi var där för ett jobb åt Grazette of Sweden, faktiskt det fotojobbet som jag skrev om i ett annat SMWMS-inlägg, ni hittar inlägget HÄR! Det var även då vi hade vår andra FOTA med OSS fototräff tillsammans, den första fototräffen hade vi i Karlstad. Just den helgen släppte BikBok kollektionen som Angelica Blick hade då och självklart var vi tvungna att gå dit då. Jag fick inte tag på allt jag ville då folk var tokiga och det mesta tog slut direkt, men jag lyckades få tag på dessa skor och det är jag glad för. De här skorna har blivit använda en hel det under somrarna och det kommer nog bli så att jag använder dom en hel den även denna sommaren :)

Här är några bilder från fotograferingen med Grazette of Sweden och från FOTA med OSS fototräffen:

SMWMS #8

Åh vad jag minns när jag använde dessa skor första gången. Det var inte direkt en dans på rosor. Jag kommer ihåg att jag tyckte att de var lite hårda runt hälen redan från början men jag tänkte väl att det skulle mjukas upp med tiden. I alla fall, det var en kväll jag bestämde mig för att ha på mig de här skorna. Jag var med mig kompis Lydia och hennes syster och vi skulle gå ut på nattklubb. Jag kände under kvällen att det gjorde ont på hälarna men jag försökte att inte tänka så mycket på det. Ett litet skavsår kan jag väl leva med tänkte jag. Ja, jag kan väl säga så här, det blev lite mer än bara ett litet skavsår. När jag kom hem senare på kvällen/natten och tog av mig skorna så var det blod över allt och jag har inte använt de här skorna så mycket efter det. Väldigt synd då jag gillar skornas design, men inte hur de känns på ;)

SMWMS #7

I förra inlägget i SMWMS - Special Moments With My Shoes (ni kan läsa inlägget HÄR) så berättade jag när jag var modell på Attitide Sthlm och att jag och Lina fotade en del på hotellet. Den helgen var det inte bara bilderna jag visade förra gången som vi fotade, utan det blev några fler bilder från den resan och bilder från hotellet. När visningen var över så kunde jag göra vad jag ville med mitt hår så jag behövde inte längre ha hår-strumpan, så jag tog av den. Men vi fotade ändå när mitt hår var med det så kallade perukfäste. Självklart blev det då också en annan outfit och så klart ett par andra skor. De här skorna kommer jag tyvärr inte ihåg vart jag har köpt då det var ett bra tag sen jag köpte dem och jag har använd dessa skor en del så att märket har slitits bort.

Mina känslor till skorna idag: Jag gillar de här skorna fortfarande väldigt mycket och använder de lite då och då. Jag gillar svarta pumps och har några stycken. Det jag gillar med dessa är att de är glansiga och det blir då något lite extra.

Här är några av bilderna från den plåtningen:

SMWMS #6

För några år sedan var jag modell åt Joe-yves Asmar och Loreál på Attitude Sthlm. En av nordens största publika modemässor. Tror till och med att det är den största visningen jag har gått och det var verkligen superkul. På den visningen hade jag de här skorna som jag faktiskt köpt på en Outlet som fanns i Karlstad då, där de hade köpt upp restpartier från större företag, till exempel Nelly, där de här skorna kommer ifrån ursprungligen. Bästa av allt var att jag fick de superbilligt och det är man ju glad för:)
 
När jag var i Stockholm och gick modell så hade jag på mig en rosa peruk. Riktigt häftigt tycker jag. När man har peruk så gör man ett så kallat perukfäste, vilket innebär att man gör håret så litet som möjligt. Det ska bli så litet så att man inte ens ska märka att man har hår. Jag kan ju tillägga att jag hade lite mer hår på den tiden mot vad jag har nu, men tack vara tekniken på hur man gör perukfäste så fick de ner det till noll och ingenting. Över det satte de en svart hår-strumpa. När man är modell så är det väldigt mycket som man ska förbereda innan visningen så detta perukfästet fick jag dagen innan så jag och Lina såg vår chans att fota lite med det på hotellet. Vi hittade en trappa där det var väldigt ljust så där fick det bli en photoshoot och sen fick vi även en del roliga bilder i hissen.

SMWMS #5

Glitter, glitter glitter!! Här är ett par skor som de inte har snålat med blinget. De här skorna fick jag på ett event som Nelly hade i Karlstad för några år sedan. De åkte runt i lite olika städer då och hade Nelly-kväll då de 100 första fick en goodie-bag och ett par skor. Väldigt roligt och passade mig perfekt som älskar skor. Som en bonus fick jag också min kompis Bellas skor också, så fick två par skor den kvällen. Gissa om jag var lycklig just då!

Mina känslor till skorna idag: Kan ärligt säga att jag tyvärr inte har använt dessa skor speciellt ofta, men de är i alla fall fina på hyllan ;)

SMWMS #4

Här har vi ett par skor som jag köpte i Dubai när jag var där med min kompis Alicia. En resa som var riktigt härlig. Dubai är ett ställe jag verkligen skulle vilja åka tillbaka till och det sa vi redan då när vi var där. Att vi skulle vilja åka till Dubai fler gånger. Då när vi har där så var det väldigt många Ryssar där och just när jag skulle köpa de här skorna så kommer det fram en rysk kvinna och börjar prata med mig på ryska. Jag stod där som ett frågetecken och fattade ingenting, så jag fick säga ”I´m sorry I don´t understand” och då började hon prata engelska istället. Det hon ville var att fråga vart jag hade hittat skorna. Då jag stod och höll i den ena skon i butiken i väntan på att personalen skulle hämta den andra. Tur för mig, men inte för henne var att det här var det sista paret.

Här är några bilder från vår resa!

SMWMS #3

För lite drygt ett år sedan köpte jag dessa skor på Zara i Göteborg. Anledningen till varför jag var i Göteborg den gången var för att jag var med och hämtade en bil som skulle vara till för att hämta upp Snoop Dogg! Ja jag vet, helt sjukt! Snoop Dogg skulle spela på Nöjesfabriken i Karlstad och han hade som krav att de skulle hämta upp honom och hans team med tre stycken likadana Mercedes. En utav bilarna hämtade vi upp just i Göteborg och när vi ändå var där så passade vi på att gå runt på stan lite. Det var då jag hittade dessa skor. Jag gillar den extra detaljen med den guldiga dragkedjan där bak.
 
Mina känslor till skorna idag: Jag gillar fortfarande skorna, men använder dom väldigt sällan. Tror det beror på den smala klacken och att det inte är någon direkt platå. Kan ju säga att det inte är skor man går långt i. Men det händer att jan använder dom kvällar när jag är ute och festar.

Bjuder på några bilder från kvällen då Snoop Dogg spelade i Karlstad. Jag kan verkligen säga att jag var glad över att vi hade VIP biljetter då, det var ju inte direkt tomt där då;)

SMWMS #2

 

Dessa skor är köpta på Scorett för ett bra tag sen i Göteborg och en speciell händelse när jag använde skorna var när jag var modell för Grazette of Sweden. Det var en heldag med fotografering inför nylanseringen utav Xl - Concept. Det var jag och tre modeller till på den plåtningen och en hel del folk bakom kameran. Lina var bland annat med och filmade behind the scenen. Bilderna som sedan publicerades ungefär ett halvår efter fotograferingen blev riktigt bra. Bilderna lanserades i 15 länder runt om i världen. Så klart de nordiska länderna men även bland annat Tyskland och Kina. Den dagen var en dag jag sent kommer att glömma. Det var en väldigt rolig dag och bilderna som blev tagna då ser man titt som tätt vilket är otroligt roligt:)

Här är behind the scenes videon från fotograferingen med Grazette of Sweden och några av bilderna.

 

 

SMWMS #1

 

Mitt första inlägg i SMWMS (Special Moments With My Shoes) får gå till dessa skor. Ett par skor som jag köpte när jag var i Stockholm, efter ett modelljobb på kryssning. Jag hade lite tid att gå i affärer innan mitt tåg hem gick. Jag gick då in i Gallerian och hittade affären River Island som snabbt blev en affär som jag gillade. Jag tror till och med att den var rätt så nyöppnad då när jag var där. Jag föll direkt för dessa skorna och de blev snabbt mina favoritskor. Jag använde dem väldigt flitigt den sommaren och om jag ska berätta om just ett speciellt tillfälle med dessa skor så kan jag ta en händelse som var lite udda för mig.

Det var nämligen så att jag mötte upp några kompisar på Tables i Karlstad för att ta något glas. Det var under sommaren så vi satt vid ett bord på deras balkong och drack lite och hade det trevlig. Vid bordet bakom oss satt det tre-fyra män i ca 40 års åldern och jag började märka att en av männen tar kort på mina skor!! Under stolen!! Jag kan väl tillägga att männen inte var direkt nyktra vid det tillfället och alltså inte heller så diskreta. Tycker att det är lite märkligt att de tar kort på mina skor, men jag försöker att inte tänka så mycket på det. Men när jag sedan skulle gå in för att beställa något i baren så kommer en av männen efter mig och säger "Det där var de sexigaste skorna jag någonsin sett". Jag blev lite paff.. Vad skulle jag säga?! Det enda jag kunde få ur mig var ett litet "tack!" haha.

Mina känslor till skorna idag: Jag gillar dessa skor sjukt mycket fortfarande, men problemet är att detta material som är på dem tyvärr har töjt ut sig vilket gjort att de är lite för stora fram så jag glider fram med foten. Jag har försökt att gå i dem många gånger nu när de är lite stora och ja, jag har vrickat fötterna några gånger ;)

SMWMS

Skor är ju någonting som jag gillar och har mängder utav, runt 120 par. Jag tänkte att det kanske vore kul att visa upp skorna jag har, men istället för att bara visa dem så tänkte jag att man kanske kunde göra en rolig grej utav det, något jag och Lina pratade om. Så en gång i veckan, troligtvis söndagar, så kommer jag att visa upp ett par skor och också berätta en liten historia bakom dem. Det kan till exempel vara varför jag köpte skorna, ett minne jag har när jag använde skorna, vad mina känslor för skorna är idag osv. Jag hoppas att ni kommer gilla dessa inlägg och första inlägget kommer komma upp på bloggen nu på söndag :) För att man sedan ska kunna gå tillbaka och se skorna och läsa om mina minnen/berättelser om mina skor så har jag skapat en kategori som heter "SMWMS" som är en förkortning av "Special Moments With My Shoes" som jag har döpt detta till. Så klart så har jag också gjort en logga som jag kommer publicera i dessa inlägg och så här kommer loggan att se ut :)