FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Skylie

Lindahls Yoghurtkvarg

Samarbete med Lindahls

 

Lindahls Yoghurtkvarg fick mer än godkänt av Skylie. Den är krämig och god. Ett stort plus är att den är proteinrik utan tillsatt socker (sockerarterna kommer naturligt från mjölken). Producerad i Sverige av svensk mjölk. Lindahls Yoghurtkvarg är perfekt till en näringsrik frukost eller mellanmål. 

En dag i pulkabacken

 

Så himla kul att vi fått lite snö i år. Nu har snön kommit och gått lite för vår del, men det har ändå blivit så att man kunnat åka lite pulka och bygga snögubbar. Förra året fick vi inte riktigt någon snö, så det är kul att det kom nu. Skylie tycker det är jättekul att vara ute i snön så för någon vecka sedan packade vi ihop lite fika och tog oss iväg till pulkabacken. Det blev en mysig lite utflyckt tillsammans ned familjen. 

Vår Jul

 

Lite sena julbilder, men jag hoppas att ni alla har haft en riktigt bra jul och nyår. Trots omständigheterna med pademin så hade vi en riktigt mysig jul och nyår med vår lilla familj. 

Det var riktigt kul att se hur exalterad Skylie varit under hela december med en liten nisse som hälsat på och gett henne en liten bok varje dag fram till jul. Allt julpynt med gran och tomtar har varit riktigt fascinerande och lite svårt att låta bli, för både Skylie och Jaxson. Nu när julgranen är borta så tar sig Skylie för kinderna och säger "oh noo - all gone" där julgranen stod. 

 

2:a Advent - Julmys med Lindor Lindt

Samarbete med Lindor

 

Andra advent idag och vi började dagen med en lång och härlig frukost med julmusik i bakgrunden. Idag ska vi tvätta rent bilarna, de blir ju så fort smutsiga nu i detta väder. 

Igår blev det lite julmys med Lindor Lindt Mjölkchoklad. Något som verkligen gick hem hos Skylie. Det är så kul att se Skylie bli så exalterad över allt julpynt och julmys. Sen har hon ju blivit helt kär i sin nya klänning. Hon är väldigt tydlig numer vad det är hon vill och inte vill och denna klänningen har blivit favoriten just nu. 

Skylie´s 2-årspresent

 

När Skylie fyllde 2 år för en månad sedan så var en av presenterna en rutchkana, eller "slide" som Skylie säger. Hon bara älskar den och även hennes gosedjur och dockor ska åka i den.  

Under tiden hon har haft den så har den fått flytta runt lite här hemma. Den har stått i vårt vardagsrum/matsal samt i vårt uterum. Framöver kommer den troligen att hamna i Skylie´s rum. Det är bra med den här, att man kan flytta runt den lite allt eftersom.

Skylie 2 år

 

Grattis på födelsedagen min älskade Skylie! Tänk att du varit med oss i 2 år nu, 2 helt underbara år. 

Förskolan + Filur Namnlappar

Samarbete med Filur Namnlappar (innehåller adlinks)

 

Den här veckan har Skylie fått gått tillbaka till förskolan och inskolningen. Det går superbra och igår var min man där och han fick lämna henne och sedan gå till personalrummet. Skylie verkade inte särkillt brydd om att pappa inte var där så det var ju bra. Idag lämnade jag henne och hon sa inte ens hejdå till mig. Däremot så hade hon tydligen frågat efter mig några gånger, men då hade de bara sagt att "mamma kommer och hämtar dig sen" så var det okej sen. Det känns skönt att Skylie trivs bra på förskolan.

 

Nu när Skylie börjat på förskolan så har vi fått namna hennes kläder och vi har använt supersmidiga namnlappar från Filur Namnlappar. Man sätter bara namnlapparna på tvättrådslappen eller andra isydda lappar. Så himla smidigt. Om det är så att det inte finns isydda lappar i kläderna så finns det styklappar att köpa. Vi har även manat hennes nappar som vi tagit med till förskolan, så himla bra. Sen tycker jag också att det är lite roligt att man kan välja olika motiv och färger, det blir lite mer personligt. 

Sjukstuga

 

Här hemma har vi all varit sjuka efter några dagar inskolning på förskolan. Det var ju nästan väntat att man skulle bli sjuk, men usch så jobbig det är i mammahjärtat att se sina små barn inte må bra. Men Skylie har vi varit väldigt försonade från sjukdommar, så jag tror detta var första riktiga förkyldningen med feber. Hon har varit lite små snorig någon gång, men inte så här. Feber har hon haft, men det har mer varit i samband med vaccin. Jaxson har varit väldigt dålig och han har varit så ledsen. Han har haft hög feber så har gett honom Alvedon så att han skulle kunna sova. Men det har annars varit mycket amning och närhet med mig. Men det är jobbigt när det inte finns så mycket man kan göra för att få dem bra igen, förutom att vänta ut tiden.

 

Nu har febern gått över, men vi är fortfarande lite snuviga. Men det är skönt att se att de mår bättre även om de inte är helt tillbaka så bra att det går åt rätt håll.

Första förskoleveckan + Fruktfat

 

Första förskoleveckan, eller man kanske ska säga halva veckan, gick hur bra som helst. Skylie verkar verkligen trivas och hon och en av pedagogerna har verkligen hittat varandra. Igår när vi var där och hon lekte så stannade hon upp och frågade efter mig, men sen var det inte så mycket mer än så, utan hon fortsatte leka. Sen på slutet när vi skulle gå hem så vinkade hon av mig istället, hon trodde väl att hon skulle stanna och att jag skulle gå, vilket är väldigt positivt för nästa vecka ska jag börja lämna henne där själv en stund. Men med tanke på hur bra det har gått hittils så känner jag min inte direkt orolig inför det. 

 

Igår blev det lite mys med fruktfat. Vi hade köpt hem kiwibär, som vi aldrig provat innan och tyckte att de var helt okej, men inget som jag känner att jag absolut måste ha igen. Har ni provat kiwibär?

 

Första dagen på förskolan + Fun Light

Samarbete med Fun Light

 

Idag var vi med Skylie på förskolan för första gången och det gick verkligen så himla bra. Hon var inte alls blyg, utan gick in och lekte med de andra barnen direkt. Så kul att se och det känns som att hon kommer att trivas där. Efter som det var första dagen idag så var vi bara där i 45 minuter, imorgon kommer vi vara där 1 timme. Med tanke på hur dagen gick så känns det som att inskolningen kommer att gå rätt så smidigt. 

Det har varit en rätt så händelserik dag, speciellt för Skylie då vi först var på förskolan och sen var vi iväg på babysim. Båda våra barn älskar att bada. Vi har ju gått på babysim med Skylie sen hon var 3 månader och man märker verkligen att hon är som en liten fisk i vattnet. Vi hoppas på att Jaxson ska tycka att det är lika roligt och som det verkar nu så går det ju riktigt bra. Både Skylie och Jaxson blir så trötta efter simmningen, vilket man kan förstå.

 

I samarbete med Fun Light så har vi fått prova deras smaker Wild Berries & Orange. De fick topp-betyg av Skylie och den med apelsinsmak gick verkligen hem hos henne. Vi använde vår kolsyremaskin och gjorde vår egna sockerfria läsk. Så smidigt och miljövänligt, istället för att köpa färdigblandat. Har ni förresten sett att Fun Light nu har alla sina flaskor i 100% återvunnen plast. Med Fun Light kan man själv välja hur smaksatt man vill ha det samt om man vill ha med eller utan bubblor. 

Fått förskoleplats

 

Är det inte lite komiskt, dagen efter att jag skrev att vi står i kö för att komma in på en förskola till Skylie, så fick vi svar om platserbjudande. Så snart börjar vi med inskolningen. Ska bli så spännande att se vad Skylie tycker om det. 

 

Nu blir det att hon kommer få börja använda sin nya ryggsäck som hon älskar och tar hand om som ett litet gosedjur. Hon ger leoparden vatten och är väldigt go.

I väntan på förskolan

 

Just nu står vi i kö för att få komma in på en förskola, vi har skickat in en anmälan för ett tag sedan men inte fått någon plats ännu. Det känns som att Skylie kommer att tycka om att vara på förskolan, så jag hoppas att vi kan få en plats snart. Fördelen för vår del är ju att en av oss kommer ju att vara hemma ett bra tag till med tanke på Jaxson. Så det är ju inte någon jättepanik så, men jag tror som sagt att Skylie hade gillat det. Men det är väl bara att vänta och se när det blir. 

 

Njuter av de sista sommarkvällarna

 

Nu märks det att sommaren börjar lida mot sitt slut, så det gäller att ta vara på de sista sommarkvällarna ute innan hösten kommer. Vi har ändå haft en rätt härlig sommar med flera riktigt varma dagar. Jag och min man har försökt att greja en del i trädgården så det känns skönt att vi har fått den del gjort även fast att vi är långt ifrån klara. Men nu när hösten kommer så börjar vi med innomhusprojekten igen. 

 

Nattou Napphållare

 

Hur fin är inte Skylie´s nya napphållare från Nattou? Sen att man kan använda den till alla modeller på nappar är ju riktigt bra. Skylie är en riktigt nappälskare. Jaxson tar napp ibland, så det är lite skilland då Skylie har tagit nappen redan från början. 

 

Nöjd storasyster

 

Här har vi en nöjd storasyster som kan köra lillebror i den nya vagnen/bilstolen från Doona. 

Härlig sommarkväll

 

Hur härligt är det inte med sommar? Efter middagen gick vi ut en liten sväng så Skylie kunde springa av sig lite mer, plaska i hennes pool och cykla innan läggdags. Nu kommer hon inte så långt med sin cykel då hon inte lärt sig cykla riktigt än, men hon hade kul ändå och tutade med den lilla ankan. Cykeln hon har är efter hennes äldre syskon. Så kul när det kan komma till användning igen. 

Jag tog fram Skylie´s pool på nytt och gjorde då rent den, men det tog inte alls lång tid så var den lika smutsig igen då Skylie gärna häller sand i poolen. Så det blir till att göra rent den på nytt. 

Min stora lilla tjej

 

Kan inte förstå hur stor min lilla tjej blivit. Hon är nu blöjfri och varit helt utan blöja ungefär en månad. Hon pratar både svenska och engelska, räknar, sjunger, hon dansar och hoppar. Mitt lilla charmtroll.

Limmared lekplats - Glasparken

 

För ett litet tag sedan bestämde jag och min man att ta med våra små barn på en dagsutflykt till Limmareds lekpark, glasparken. Det var väldigt uppskattat, speciellt av Skylie som fick springa runt och leka. Jaxson han hängde mest bara med, men han är ju fortfarande liten. Efter lite spring och bus i parken så blev det självklart lite glass i solen. Det var en väldigt mysig dag. 

Straw Cup + Rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Älskade lilla hjärtat, så stor du har blivit!

Skylie har precis fått hem en ny flaska från Twistshake, en straw cup som hon älskar. Något som är väldigt smidigt är att den går att stänga när hon inte använder den, så man lätt kan ta med den utan att den spiller.

Som vanligt ger koden FELICIAOLSSON55 hela 55% rabatt på allt från Twistshake

Sovande syskon

 

Hur gulligt är inte detta? Sover tillsammans i soffan. Det är inte alltid de lyckas att få in sovstunden samtidigt men för det mesta går det vilket är väldigt skönt.

Mannens födelsedag

 

Idag fyller min man, barnens pappa år. Det blir inte direkt något firande mer än att jag gjorde frukost till honom i morse samt att vi ska se om vi ska äta något gott här hemma. Vi har bestämt att vi inte ska ge varandra massa presenter utan att vi hellre gör något tillsammans. 

Birthday

 

I fredags fyllde Skylie´s & Jaxson´s storasyster hela 18 år och självklart blev det lite firande för henne med sushi och red velvet tårta. 

Min lilla busfia

 

Jag blir bara mer och mer kär i denna lilla tjej för varje dag som går och hon har utvecklat en sådan härlig personlighet. Man blir bara så glad av henne, min lilla busfia. Det är så roligt att följa med i hennes utveckling och nu kommer det mer och mer ord för varje dag som går. Vi pratar både svenska och engelska här hemma så hon blandar lite. Vi har även använt oss av tecken vilket har varit väldigt bra och det har blivit lättare för Skylie att kommunicera med hjälp av tecken samt att hon säger orden. 

 

Twistshake Skötunderlägg

Samarbete

 

Har ni sett en av Twistshake´s senaste nyheter? Ett skötunderlägg med bra förvaringsmöjligheter och med en inbyggd lite kudde. Skylie blev väldigt förtjust i denna på en gång, både att ligga och posa på samt bära runt den som en väska.

I samarbete med Twistshake så ger min kod FELICIAOLSSON55 55% rabatt på hela sortimentet och handlar man över 500 kr så skickas det fraktfritt.

(Koden gäller varor till ordinarie pris) 

 

 

 

Snö

 

En liten tjej som var väldigt glad över att få se lite snö i slutet av februari. Dock låg det inte kvar särskilt länge då det senare samma dag redan hade smält, men som tur var hann vi vara ute i snön en liten stund.