FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Glacial 2 for 1 + rabattkod

Samarbete med Glacial

 

Men hur snygga är inte dessa flaskor från Glacial? Just nu har den BLACK OUT SALE så nu är det 2 för 1 på alla flaskor och tumblers. Inte nog med det så ger min kod SWEBFFS fri frakt! 

Dessa flaskor är perfekt att använda själv men även att ge bort som julklapp. Det som är kul med Glacial är att det finns väldigt många olika designs på flaskorna så att man kan få den mer personlig. Det är inte bara att de är snygga som är bra med dom, flaskorna håller kyla i 24 timmar och värme i 12 timmar och självklart är de BPA-fria, giftfria och säkra från farliga material.

Twistshake Sterilisator + 55% rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Ni har väl inte missat att Twistshake har 50% rabatt på hela sortimentet och med min kod FELICIAOLSSON55 så får ni 5% extra rabatt och får då hela 55% rabatt.

 

Något som vi har använt oss av väldigt mycket den senaste tiden är den här sterilisatorn från Twistshake. Jag har börjat pumpa ur lite mer och då har den här varit perfekt att sterilisera bröstpumpsdelarna. Den steriliserar på 8 minuter och håller det sterilt upp till 12 timmar om man håller locket stängt. Har man bara smådelar, t.ex nappar så kan man bara använda den översta delen (som ni ser på den sista bilden). Den här sterilisatorn går också att använda till att torka, värma upp samt hålla innehållet varmt.

Ny matstol från EcoViking + Rabattkod

Samarbete med EcoViking

 

Hur fin är inte den nya matstolen från EcoViking? Jaxson sitter som en liten prins i stolen. Även Skylie är helt förtjust i den, jag hann knapp montera ihop stolen innan hon ville sitta i den. Det är så bra att den har 5-punktsele då Jaxson börjar bli mer rörlig nu och klättrar på precis allt.

I samarbete med EcoViking så ger min rabattkod felicia15 15% rabatt på hela sortimentet.
Koden gäller t.o.m. 10/12-20

Taco-fredag med Frankful

I samarbete med Frankful

 

Dagens middag med hela familjen blev tacos. Nytt för oss den här gången var att vi använt oss av Frankful´s taco produkter. Ett klimatsmart varumärke och 100%växtbaserat. Blev förvånad över den veganska "osten" som smakade som vanlig ost och den går att smälta. Tyvärr saknades nåfra produkter från Frankful´s sortiment då vår lokala butik inte hade det inne. Det som också finns i deras sortiment är vegans färs samt vegans "ostdipp". Chipsen och salsa såsen finns i flera smaker. 

Twistshake 55% rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Twistshake erbjuder nu 50% rabatt på HELA HEMSIDAN! Få ytterligare 5% rabatt med min rabattkod FELICIAOLSSON55 och få totalt 55% rabatt!

Multi-Mam Kompresser

Samarbete med Multi-Mam

 

När Jaxson var nyfödd och jag började amma honom så fick jag sår på brösten och jag fick också in en infektion. Jag blev jättedålig och fick feber och det gjode så otoligt ont så att jag grät i stort sett varje gång jag skulle amma honom och en liten nyfödd bebis ammar man ju rätt ofta, så mina bröst fick inte så mycket vila. Att behöva ha så ont var inte kul så det slutade med att jag under en tid inte kunde inte amma honom, utan fick istället pumpa ur och ge honom flaskan samt ge extra ersättning. Jag fick antibiotika utskrivet och när såren väl hade läkt kunde jag börja amma igen. 

Något jag önskade att jag hade testat när jag började få såren är dessa Multi-Mam kompresser som ger effektiv och snabb lindring åt ömma och såringa bröstvårtor vid amning. Dessa kompresser kan hjälpa till att förebygga en infektion något som hade varit bra i mitt fall. Gelen som är på är helt ofarlig och behöver inte torkas bort vid amning. Kompresserna är styckförpackade och kommer i ett 12-pack.

  

Skylie 2 år

 

Grattis på födelsedagen min älskade Skylie! Tänk att du varit med oss i 2 år nu, 2 helt underbara år. 

Höstplantering

 

För några dagar sedan var jag och min man iväg och köpte en stor kruka och lite blommor till vår groventré (läs den entrén vi använder mest). Det känns som att det gjorde så mycket med att få dit lite blommor. Man blir liksom lite gladare av att se det när man ska gå in eller när man går ut. Det var så tomt där innan och efter att vi fick dit detta så fick jag ännu mer inpiration till att plantera ännu mer. 

Jaxson 7 månader

 

Idag blev den här grabben 7 månader. Min älskade son som är överallt nu, han kryper, eller kanske ska säga ålar sig fram riktigt snabbt nu. Lägger man ner honom på ett ställe så är han på ett helt annat ställe 2 sekunder senare.

Planti Cooking

 

I samarbete med Planti så har jag fått testa Planti Cooking som är en växtbaserad mejeriprodukt. Den smakar helt som en vanlig mejeriprodukt och kan användas i både kalla och varma rätter. Jag valde att testa smaken Paprika och Chili i en varm rätt. Den hade lite sting i sig och var något för stark för min del, men jag är inte så mycket för stark mat. Min man däremot älskar stark mat så han gillade den. Jag blandade ut min man med naturell fraiche också. 

Recension Petite Chérie Heritage Duovagn 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom

 

Jag tror nog att av alla de vagnar jag har så är det den här vagnen från Petite Chérie som jag har fått mest frågor om. Så jag tänkte att det kan vara en idé att skriva en mer utförlig recension om vagnen. 

Som sagt, vagnen är från märket Petite Chérie och modellen heter Heritage och finns att köpa hos Jollyroom. Denna modell är från 2020 och är i färgen Moss Green. Vagnen är testad och godkänd för en maxvikt på 22 kg. Vagnens vikt är 16,3 kg.

 

 

En av de mest återkommande frågorna är "Hur är den att köra?"

 Jag tycker att den är lätt att köra och den fungerar bra på olika underlag tack vare lufthjulen. Den är också nätt vilket jag gillar så att man tar sig fram enkelt.

 

 

Liggdelen känns rymlig och har ett innermått som är B:31 cm x L: 75 cm x H:20. I liggdelen ingår det en madrass ovh vindskydd som man lätt tar av och på med hjälp av tryckknappar.

 

 

Suffletten på liggdelen är rejäl och den extra kepsen går att anpassa efter hur mycket solskydd man behöver. Det är även möjligt att öppna upp för ventilation.

 

 

Då liggdelen är utrustad med ett bärhandtag i suffletten så behöver man trycka in två knappar (en på vardera sida) för att fälla suffletten.

 

 

Liggdelen har ett stabiliseringsstag som sitter fast i varukorgen. När man ska ta av liggdelen behöver man som steg 1: snäppa loss den och trycka upp den i fästen under liggdelen. Steg 2: tryck ner knapparna på vardera sida av liggdelen (det är minneslås, så man kan göra det med en hand). Steg 3: lyft av liggdelen.

 

 

 Sittdelen är vändbar så att barnet kan sitta åt båda hållen. Ryggen går att justera i tre lägen med hjälp av handtaget bak på ryggen. 

Mått på ryggen: 49 cm x 30 cm
Mått på sitsen: 22 cm x 30 cm
Mått på fotstödet: 21 cm x 29 cm (något smalare längst ut på fotstödet)

 

 

Vagnen har 5-punktsele med axelbarn som går att justera i två olika lägen.

 

 

Suffletten på sittdelen är rejäl och har en tittlucka så att man kan se ner på barnet när man har sittdelen vänd ifrån sig. Suffletten är förlängningsbar med ventilation. Det går även att ta av en del av tyget för att öppna upp för ännu mer ventilation.

 

 

Fotstödet går att justera i flera olika lägen med hjälp av två knappar på sidan av fotstödet, en på vardera sida. 

 

 

Frambågen/bygeln på sittdelen som barnet kan hålla sig i går också att justera, med hjälp av två knappar. Om man önskar så kan man öven ta av bygeln, vilket man gör med två knappar på insidan av bygeln.

 

 

För att ta av sittdelen så trycker man in knapparna som sitter mellan sufflettfästet och bygeln och sedan lyfter av sittdelen.

 

 

Petite Chérie Heritage har 4 hjul varav alla är lufthjul, med innerslang. De bakre hjulen är 12" (28 cm) och de främre hjulen är 7-8"(20cm). De främre hjulen är svängbara och de går även att låsa vid behov, till exempel vid grusväg. Dock rekommenderas det inte att alltid ha de i låst läge, utan detta är till för att avända vid vissa tillfällen.

Vagnen har en fotbroms som sitter mellan de bakre hjulen. På yttre delarna av hjulaxeln, innan hjulen sitter indikatorer som visar om bromsen är i eller ej. De visar rött vid låst läge och grönt vid upplåst läge.

 

 

Handtaget är klätt i snygg läderimitation och går att justera i flera lägen. Petite Chérie har så kallat knäledschassi/knäledshandtag, vilket innebär att man kan böja handtaget för att justera läget. Man justerar handtaget genom att trycka in två knappar på insidan av handtaget.

 

 

Mått hopfälld (endast chassi): 78 cm x 60 cm x 28 cm
Mått hopfälld (med sittdel): 78 cm x 60 cm x 46 cm
Mått hopfälld (med sittdel, utan bygel): 78 cm x 60 cm x 30 cm

 

Barnvagnen kan fällas ihop med sittdelen vänd i färdriktningen (framåtvänd). Liggdelen behöver man ta av innan man fäller vagnen. För att fälla vagnen så drar man fästena som sitter på chassit nedanför handtaget (nedanför knälederna som justerar handtaget) mot sig/mot handtaget. Medan man dragit dem mot sig så fäller man hela handtaget/chassit ner mot bakeck. När man fäller ihop chassit så går transportlåset i automatiskt, så att det blir lättare att lyfta chassit, till exempel när man ska i och ur bilen. Den sitter på sidan av chassit (höger sida när man står bakom vagnen), nära bakhjulet. När man ska fälla upp vagnen så behöver man först lossa på transportlåset, och sedan ta tag i handtaget och lyfta upp vagnen och klicka i den i uppfällt läge. Önskar man att vagnen ska bli något lite mindre så kan man ta av bakhjulen på vagnen genom att klicka in knappen som sitter i mitten av fäljen på hjulet och sedan dra hjulen mot sig.

 

 

När man köper Petite Chérie Heritage så ingår ett set med bilstolsadaptrar som är kompatibla med babyskydd från Maxi-Cosi, Cybex och BeSafe.Väligt smidigt så att man inte behöver bära babyskyddet samt att man kan låta bebisen fortsätta sova. Det man ska tänka på är att rekommenderas att man max har bebisen i babyskyddet i 30-45 minuter i sträck då det kan bli påfrestande för bebisens rygg. För att fästa babyskyddet på vagnen så sätter man först dit adaptrarna. De är märkta med L och R och det är sett ifrån när man kör vagnen, alltså när man står vid handtaget. Sedan klickar man in babyskyddet.

För att lossa babyskyddet så gör man det via babyskyddets knappar. När man vill ta bort adaptrarna från chassit så sitter det knappar på adaptrarna på insidan (i höjd där jag har tummen på första bilden på adaptrarna fast på andra sidan).

 

 

Även regnskydd är något som följer med när man köper den här vagnen. Regnskyddet är mer anpassat för sittdelen men det fungerar även att använda det på liggdelen. Regnskyddet är i genomskinligt plast och självklart finns det lufthål. Det finns karborreband att fästa regnskyddet, så att det sitter kvar ifall det blåser.

 

 

En liten sammanfattning med + och -


+ Lätt och smidig att köra
+ Rullar mjukt även på ojämt underlag (grus)
+ Prisvärd och man får med tillbehör
+ Suffletterna ger bra solskydd
+ Nätt för att ändå vara en ganska rejäl duovagn

 

- Hade önskat mjukar tyg i liggdelen (där är det dock lätt att bädda för att göra det mysigare)
- För mig hade det räckt med en ventilation på suffletten och hellre haft förlängningsdelen i vanligt tyg

 

Den här vagnen får ändå ett högt betyg då den känns väldigt skön att köra och båda mina barn sitter/ligger väldigt bra i den. 

Petite Chérie Heritage finns att köpa HÄR!

Fjällfil

Samarbete med Fjällfil

 

Fick mig en liten egentid här på dagen när barnen sov, så passade på att äta lite mellanmål och testade Fjällfil Blåbär. Den var väldigt god och det var första gången jag testat Fjällfil. Den var mer krämig än andra filer jag ätit och det märks att detta är en mer premiumprodukt. Smaken Fjällfil Hjortron är förresten unik på marknaden, så den blir näst på tur att testa. 

CCS Handkrämer

 

I samarbete med CCS har jag fått testa deras handkrämer, vilket är perfekt nu när hösten är här. Jag har redan fått torra händer så att smörja in sig med deras mjukgörande handkrämer känns riktigt bra för händerna. Jag är helt facinerad över hur bra CCS Fast Absorbing Hand Cream är, den är verkligen snabbabsorberande och händerna känns riktigt mjuka helt utan kladd.

Visste ni att CCS är ett svenskt företag sedan 1979 och att de har utvecklat innovativa hudvårdsprodukter med funktion? Både för behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård. 

CCS finns att köpa på apoteken. 

Vegetarisk Burger Night - Anamma Formbar Färs Av Ärta

 

I samarbete med Anamma så har jag fått testa deras formbara färs av ärta. Så det blev vegetarisk burger night för oss, det blev inte helt veganskt då vi bland annat hade ost. Färsen var helt okej i smaken och ett bra veganskt alternativ. Tycker det är bra att man kan forma den så att man får lite mer möjligheter att göra fler maträtter. Även denna formbara färsen går att steka som vanligt om man till exempel vill göra tacos. Det jag också gillar med denna är att den är glutenfri, så även jag som glutenintolerant kan äta den. 

 

Sleeping with the elephants + Twistshake Rabattkod 55%

Samarbete med Twistshake

 

Ni missar väl inte att TwistFlash är igång och Twistshake erbjuder just nu 50% rabatt på ALLT! Få ytterligare 5% rabatt med min rabattkod FELICIAOLSSON55 och få totalt 55% rabatt!

 

Jaxson fick för några dagar sedan sin andra tand, så nu har han två små gryn nere. Det känns som att det inte kommer att dröja så länge innan de där uppe också kommer. 

Kanelbullens Dag + Recept Glutenfria Kanelbullar

Samarbete med Fiber Husk

 

I vår familj blir det att vi äter glutenfritt, eller i alla fall jag som är glutenintolerant, men resten av familjen äter också mycket glutenfritt. Att baka glutenfritt är ju lite speciellt och kan ibland kännas svårt. Det är lätt hänt att det blir torrt, hårt och smuligt vilket inte är särskillt gott. Men tack vare Fiberhusk så kan man lätt få ett bättre och godare resultat. Degen får en mer normal konsistens och den blir mer lättarbetad och kladdar mindre. Brödet blir då saftigare och smular mindre. Nu när det är kanelbullens dag så passar det extra bra att baka goda, saftiga och glutenfria kanelbullar. Tänkte att jag delar med mig utav receptet jag använde.

 

Detta recept ger ca 20 stora bullar
Ugnstemepratur: 225 grader


Deg

50 g jäst, rumsvarm
5 dl mjölk, rumsvarm
2 msk fiberhusk
200 g smör, rumsvarm
1 dl vit sirap
0,5 dl strösocker
1 ägg
ca 1 krm salt
2 tsk malen kanel
ca 800 g finax glutenfri mjölmix

Fyllning

0,5 dl strösocker
0,5 dl brunt farinsocker
2 msk malen kanel
200 g smör, rumsvarm

 

Pensling

2 ägg
2 msk vatten
ca 2 krm salt
pärlsocker (till garnering)

Sockerlag

1 dl vatten
0,5 dl strösocker

 

1. Smula jästen i en bunke.

2. Tillsätt mjölkeb och rör om tills att jästen löst upp sig.

3. Ha i fiberhusk, lite i taget samtidigt som du rör om.

4. Tillsätt sedan smör, sirap, stösocker, ägg, salt, kanel och hälften av det glutenfria mjölet.

5. Låt degkroken arbeta tills du har en jämt men kladdig smet.

6. Låt degen knådas i minst 5 minuter medan du tillsätter lite av mjölmixen i taget. Degen ska vara smidig och släppa från bunkes kanter eller arbetsbänken men fortfarande vara lite kladdig. Om degen är torr nu kommer även bullarna bli torra.

7. Kavla ut degen i en stor rektangel med jämn tjocklek, ca 1 cm.

8. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred på degen i ett jämt lager. Vik ihop degen/reklangeln på mitten längs med långsidan till en smal och lång dubbelvikt rektangel och dela i ca 1 cm tjocka remsor. 

9. Ta två remsor och tvinna dem längst med varandra och rulla ihop till ett bullknyte. 

10. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper, med ordentligt med mellanrum (jag hade 4-5 st per plåt). Låt jäsa under bakduk i 2-3 timmar.

11. Sätt på ugnen på 225 grader, över- & undervärme.

12. Blanda ihop ägg, vatten och salt i en liten skål och pensla på bullarna. Garnera med pärlsocker.

13. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 15-20 minuter eller tills att de fått en fin gyllenbrun färg och är genomgräddade.

14. Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen.

Sen är det bara att servera och njuta.  

Fönsterputs & Flyttstäd

 

Med ett stort hus som vi har så finns det alltid något man måste göra. Vi håller på att ändra om och fixa massa både ute och inne och det blir lätt att listan med saker att göra blir längre och längre. Fönsterputsning är en sådan sak som för oss har hamnat ganska långt ner på listan, vilket inte är så bra för nu är våra fönster väldigt smutsiga. Så nästa vecka får vi faktiskt hit ett företag som ska göra det åt oss så det ska bli så skönt att gånger gjort, speciellt på övervåningen utvändigt där man inte kommer åt lika lätt.Städa generellt sett känns som en ganska tråkigt att behöva lägga tid på, det är ju roligt och skönt att ha ett nystädat hem men inte lika roligt att behöva göra det, speciellt inte när man ska flytta. Då vill man ju bara in i det nya och inte behöva tänka på att städa ur ens gamla bostad. Är det inte då skönt att man faktiskt inte behöver göra det själv utan att man kan anlita någon som gör det jobbet åt en? Behöver man hjälp med flyttstädning inom Stockholm så är HemMiljö, som jag skrivit detta inlägg tillsammans med, ett företag som kan göra det jobbet åt det. Om vi någon gång flyttar härifrån känns det mycket troligt att vi kommer ta hjälp med flyttstädningen.

TwistFlash: Twistshake Rabattkod + Fix i trädgården

Samarbete med Twistshake

 

TwistFlash är igång och Twistshake erbjuder just nu 50% rabatt på ALLT! Få ytterligare 5% rabatt med min rabattkod FELICIAOLSSON55 och få totalt 55% rabatt!

Det är så bra nu när det börjar bli lite kyligare att man kan sätta på en liten fotsack på vagnen från Twistshake. 

 

Igår blev det lite fix i trädgården. Vi har lite kvar som vi behöver bli klara med innan vintern, men vi närmar oss klara vilket känns skönt. Vi har ju vår lilla hjälpreda Skylie ;) Det vi har kvar är att bli klara med stenkanten vid häcken, samt att fylla på med lite mer jord där det behövs. Vi ska också få bort jordhögen vi har kvar och vi kommer att använda jorden för att jämna ut vår gräsmatta. 

Grumme Tvätt- och Sköljmedel Sjöbris

 

I samarbete med Grumme så har vi fått testat deras tvätt- och sköljmedel i doften Sjöbris. Som småbarnsförälder så blir det ju en hel del tvätt och en syssla som aldrig tar slut. Grumme Sjöbris doftade väldigt friskt och fräscht och deras produkter är miljöanpassade och rengör effektivt. 

 

Nedan bilder ser ni hur det faktiskt kan se ut när jag tar bilder på produkter. Allt är av intresse för Skylie, till och med tvätt- och sköljmedel ;)

 

 

Förskolan + Filur Namnlappar

Samarbete med Filur Namnlappar (innehåller adlinks)

 

Den här veckan har Skylie fått gått tillbaka till förskolan och inskolningen. Det går superbra och igår var min man där och han fick lämna henne och sedan gå till personalrummet. Skylie verkade inte särkillt brydd om att pappa inte var där så det var ju bra. Idag lämnade jag henne och hon sa inte ens hejdå till mig. Däremot så hade hon tydligen frågat efter mig några gånger, men då hade de bara sagt att "mamma kommer och hämtar dig sen" så var det okej sen. Det känns skönt att Skylie trivs bra på förskolan.

 

Nu när Skylie börjat på förskolan så har vi fått namna hennes kläder och vi har använt supersmidiga namnlappar från Filur Namnlappar. Man sätter bara namnlapparna på tvättrådslappen eller andra isydda lappar. Så himla smidigt. Om det är så att det inte finns isydda lappar i kläderna så finns det styklappar att köpa. Vi har även manat hennes nappar som vi tagit med till förskolan, så himla bra. Sen tycker jag också att det är lite roligt att man kan välja olika motiv och färger, det blir lite mer personligt. 

6 Månader

 

Hur kan den här grabben redan vara 6 månader? Jag förstår inte vad tiden går snabbt. På något konstigt sätt känns det som att han har blivit jättestor samtidigt som att det känns som att han inte har växt något alls sedan han föddes. Men växt har han, det märkar man på kläderna. 

Sjukstuga

 

Här hemma har vi all varit sjuka efter några dagar inskolning på förskolan. Det var ju nästan väntat att man skulle bli sjuk, men usch så jobbig det är i mammahjärtat att se sina små barn inte må bra. Men Skylie har vi varit väldigt försonade från sjukdommar, så jag tror detta var första riktiga förkyldningen med feber. Hon har varit lite små snorig någon gång, men inte så här. Feber har hon haft, men det har mer varit i samband med vaccin. Jaxson har varit väldigt dålig och han har varit så ledsen. Han har haft hög feber så har gett honom Alvedon så att han skulle kunna sova. Men det har annars varit mycket amning och närhet med mig. Men det är jobbigt när det inte finns så mycket man kan göra för att få dem bra igen, förutom att vänta ut tiden.

 

Nu har febern gått över, men vi är fortfarande lite snuviga. Men det är skönt att se att de mår bättre även om de inte är helt tillbaka så bra att det går åt rätt håll.

GIVEAWAY

 

GIVEAWAY 

Låt oss fira att @twistshakebaby släppt nya långärmade haklappar och nya snuttefiltar i veckan! Du vet att med min kod feliciaolsson får du 20% på hela sortimentet?

 

En av mina följare kommer nu ha chansen att vinna 1 långärmad haklapp och 1 av de nya snuttefiltarna.

För att delta i tävlingen;
 

Gå in på Instagram

·         Gilla den här bilden i mitt flöde

·         Följ mig @felicia_olsson och @twistshakebaby

·         Tagga 3 mammor i kommentarerna som du vill dela detta med

 

Fler kommentarer = Större chans att vinna!

 

Tävlingen avslutas söndag 20/9 kväll - LYCKA TILL! 

Första förskoleveckan + Fruktfat

 

Första förskoleveckan, eller man kanske ska säga halva veckan, gick hur bra som helst. Skylie verkar verkligen trivas och hon och en av pedagogerna har verkligen hittat varandra. Igår när vi var där och hon lekte så stannade hon upp och frågade efter mig, men sen var det inte så mycket mer än så, utan hon fortsatte leka. Sen på slutet när vi skulle gå hem så vinkade hon av mig istället, hon trodde väl att hon skulle stanna och att jag skulle gå, vilket är väldigt positivt för nästa vecka ska jag börja lämna henne där själv en stund. Men med tanke på hur bra det har gått hittils så känner jag min inte direkt orolig inför det. 

 

Igår blev det lite mys med fruktfat. Vi hade köpt hem kiwibär, som vi aldrig provat innan och tyckte att de var helt okej, men inget som jag känner att jag absolut måste ha igen. Har ni provat kiwibär?

 

Vårt hus, förändringar och bygglov

 

Vårt hus är från 1929 så det närmar sig 100 år gammalt. Nu har inte jag sett några bilder på hur det såg ut från början, men genom årens gång har det skett förändringar och mer kommer det bli. Bara under tiden vi har bott i huset har det blivit en del förändringar och vi har inte ens bott har så länge. Vi flyttade in i huset i slutet av december 2018, så inte ens 2 år än.

 

 

Jag vet att vårt uterum och en av våra hallar är tillbyggnader som tidigare ägare har gjort. Så där har det verkligen blivit en stor förändring på husets form och utrymme. Att bygga ut huset eller göra någon annan stor förändring känns kul men att söka om bygglov och allt som kommer till med det, så som bygglovsritningar och konstruktionsritningar med mera känns mindre kul. Är det inte då skönt att det finns hjälp att få? Bygglovsverket, som jag skrivit denna text med, kan nämligen göra jobbet åt dig, så himla skönt att slippa den processen och extra stressen.

 

 

Som jag har nämt tidigare så har vi den här sommaren fokuserat en del ute i trädgården med att plantera häck, byggt en mer barnvänlig och säker trappa till vår altan, vi har satt upp ett vind/insynsskydd på altanen, vilket också är mer barnsäkert. Förut var det helt öppet med ett litet räcke, men barn kunde lätt ramma ner, så att vi nu har det lite mer ”instängt” känns tryggare. Sen har vi tagit bort massa träd och buskar och rensat upp i trädgården. På något sätt känns det som att vi inte har fått så mycket gjort, bara för att det är så mycket kvar som vi vill göra, men samtidigt får man ju ändå tänka på att vi har en liten bebis samt en snart 2-åring att ta hand om också, plus att min man har jobbat en del under sommaren. Så vi ska nog vara rätt nöjda ändå. Nu när hösten är här och det blir färre dagar som man vill vara ute, så börjar våra projekt inne igen.