FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Grumme Tvätt- och Sköljmedel Sjöbris

 

I samarbete med Grumme så har vi fått testat deras tvätt- och sköljmedel i doften Sjöbris. Som småbarnsförälder så blir det ju en hel del tvätt och en syssla som aldrig tar slut. Grumme Sjöbris doftade väldigt friskt och fräscht och deras produkter är miljöanpassade och rengör effektivt. 

 

Nedan bilder ser ni hur det faktiskt kan se ut när jag tar bilder på produkter. Allt är av intresse för Skylie, till och med tvätt- och sköljmedel ;)

 

 

Förskolan + Filur Namnlappar

Samarbete med Filur Namnlappar (innehåller adlinks)

 

Den här veckan har Skylie fått gått tillbaka till förskolan och inskolningen. Det går superbra och igår var min man där och han fick lämna henne och sedan gå till personalrummet. Skylie verkade inte särkillt brydd om att pappa inte var där så det var ju bra. Idag lämnade jag henne och hon sa inte ens hejdå till mig. Däremot så hade hon tydligen frågat efter mig några gånger, men då hade de bara sagt att "mamma kommer och hämtar dig sen" så var det okej sen. Det känns skönt att Skylie trivs bra på förskolan.

 

Nu när Skylie börjat på förskolan så har vi fått namna hennes kläder och vi har använt supersmidiga namnlappar från Filur Namnlappar. Man sätter bara namnlapparna på tvättrådslappen eller andra isydda lappar. Så himla smidigt. Om det är så att det inte finns isydda lappar i kläderna så finns det styklappar att köpa. Vi har även manat hennes nappar som vi tagit med till förskolan, så himla bra. Sen tycker jag också att det är lite roligt att man kan välja olika motiv och färger, det blir lite mer personligt. 

6 Månader

 

Hur kan den här grabben redan vara 6 månader? Jag förstår inte vad tiden går snabbt. På något konstigt sätt känns det som att han har blivit jättestor samtidigt som att det känns som att han inte har växt något alls sedan han föddes. Men växt har han, det märkar man på kläderna. 

Sjukstuga

 

Här hemma har vi all varit sjuka efter några dagar inskolning på förskolan. Det var ju nästan väntat att man skulle bli sjuk, men usch så jobbig det är i mammahjärtat att se sina små barn inte må bra. Men Skylie har vi varit väldigt försonade från sjukdommar, så jag tror detta var första riktiga förkyldningen med feber. Hon har varit lite små snorig någon gång, men inte så här. Feber har hon haft, men det har mer varit i samband med vaccin. Jaxson har varit väldigt dålig och han har varit så ledsen. Han har haft hög feber så har gett honom Alvedon så att han skulle kunna sova. Men det har annars varit mycket amning och närhet med mig. Men det är jobbigt när det inte finns så mycket man kan göra för att få dem bra igen, förutom att vänta ut tiden.

 

Nu har febern gått över, men vi är fortfarande lite snuviga. Men det är skönt att se att de mår bättre även om de inte är helt tillbaka så bra att det går åt rätt håll.

GIVEAWAY

 

GIVEAWAY 

Låt oss fira att @twistshakebaby släppt nya långärmade haklappar och nya snuttefiltar i veckan! Du vet att med min kod feliciaolsson får du 20% på hela sortimentet?

 

En av mina följare kommer nu ha chansen att vinna 1 långärmad haklapp och 1 av de nya snuttefiltarna.

För att delta i tävlingen;
 

Gå in på Instagram

·         Gilla den här bilden i mitt flöde

·         Följ mig @felicia_olsson och @twistshakebaby

·         Tagga 3 mammor i kommentarerna som du vill dela detta med

 

Fler kommentarer = Större chans att vinna!

 

Tävlingen avslutas söndag 20/9 kväll - LYCKA TILL! 

Första förskoleveckan + Fruktfat

 

Första förskoleveckan, eller man kanske ska säga halva veckan, gick hur bra som helst. Skylie verkar verkligen trivas och hon och en av pedagogerna har verkligen hittat varandra. Igår när vi var där och hon lekte så stannade hon upp och frågade efter mig, men sen var det inte så mycket mer än så, utan hon fortsatte leka. Sen på slutet när vi skulle gå hem så vinkade hon av mig istället, hon trodde väl att hon skulle stanna och att jag skulle gå, vilket är väldigt positivt för nästa vecka ska jag börja lämna henne där själv en stund. Men med tanke på hur bra det har gått hittils så känner jag min inte direkt orolig inför det. 

 

Igår blev det lite mys med fruktfat. Vi hade köpt hem kiwibär, som vi aldrig provat innan och tyckte att de var helt okej, men inget som jag känner att jag absolut måste ha igen. Har ni provat kiwibär?

 

Vårt hus, förändringar och bygglov

 

Vårt hus är från 1929 så det närmar sig 100 år gammalt. Nu har inte jag sett några bilder på hur det såg ut från början, men genom årens gång har det skett förändringar och mer kommer det bli. Bara under tiden vi har bott i huset har det blivit en del förändringar och vi har inte ens bott har så länge. Vi flyttade in i huset i slutet av december 2018, så inte ens 2 år än.

 

 

Jag vet att vårt uterum och en av våra hallar är tillbyggnader som tidigare ägare har gjort. Så där har det verkligen blivit en stor förändring på husets form och utrymme. Att bygga ut huset eller göra någon annan stor förändring känns kul men att söka om bygglov och allt som kommer till med det, så som bygglovsritningar och konstruktionsritningar med mera känns mindre kul. Är det inte då skönt att det finns hjälp att få? Bygglovsverket, som jag skrivit denna text med, kan nämligen göra jobbet åt dig, så himla skönt att slippa den processen och extra stressen.

 

 

Som jag har nämt tidigare så har vi den här sommaren fokuserat en del ute i trädgården med att plantera häck, byggt en mer barnvänlig och säker trappa till vår altan, vi har satt upp ett vind/insynsskydd på altanen, vilket också är mer barnsäkert. Förut var det helt öppet med ett litet räcke, men barn kunde lätt ramma ner, så att vi nu har det lite mer ”instängt” känns tryggare. Sen har vi tagit bort massa träd och buskar och rensat upp i trädgården. På något sätt känns det som att vi inte har fått så mycket gjort, bara för att det är så mycket kvar som vi vill göra, men samtidigt får man ju ändå tänka på att vi har en liten bebis samt en snart 2-åring att ta hand om också, plus att min man har jobbat en del under sommaren. Så vi ska nog vara rätt nöjda ändå. Nu när hösten är här och det blir färre dagar som man vill vara ute, så börjar våra projekt inne igen.

 

Today Is My Day

 

Nu har Jaxson´s första tand kommit upp. Ett litet risgryn i neder käken som var så väntat. Han har ju som sagt varit lite mer ledsen än vad han brukar och nu kom det vi har väntat på. Det känns som att vi redan märker av det på humöret, vi har fått tillbaka vår glada lilla kille.

Första dagen på förskolan + Fun Light

Samarbete med Fun Light

 

Idag var vi med Skylie på förskolan för första gången och det gick verkligen så himla bra. Hon var inte alls blyg, utan gick in och lekte med de andra barnen direkt. Så kul att se och det känns som att hon kommer att trivas där. Efter som det var första dagen idag så var vi bara där i 45 minuter, imorgon kommer vi vara där 1 timme. Med tanke på hur dagen gick så känns det som att inskolningen kommer att gå rätt så smidigt. 

Det har varit en rätt så händelserik dag, speciellt för Skylie då vi först var på förskolan och sen var vi iväg på babysim. Båda våra barn älskar att bada. Vi har ju gått på babysim med Skylie sen hon var 3 månader och man märker verkligen att hon är som en liten fisk i vattnet. Vi hoppas på att Jaxson ska tycka att det är lika roligt och som det verkar nu så går det ju riktigt bra. Både Skylie och Jaxson blir så trötta efter simmningen, vilket man kan förstå.

 

I samarbete med Fun Light så har vi fått prova deras smaker Wild Berries & Orange. De fick topp-betyg av Skylie och den med apelsinsmak gick verkligen hem hos henne. Vi använde vår kolsyremaskin och gjorde vår egna sockerfria läsk. Så smidigt och miljövänligt, istället för att köpa färdigblandat. Har ni förresten sett att Fun Light nu har alla sina flaskor i 100% återvunnen plast. Med Fun Light kan man själv välja hur smaksatt man vill ha det samt om man vill ha med eller utan bubblor. 

Last Chance

 

Bara några timmar kvar på rabattkoden FELICIAOLSSON55 som ger 55% rabatt på allt från Twistshake.

Koden slutar ikväll kl. 23.59.

Fått förskoleplats

 

Är det inte lite komiskt, dagen efter att jag skrev att vi står i kö för att komma in på en förskola till Skylie, så fick vi svar om platserbjudande. Så snart börjar vi med inskolningen. Ska bli så spännande att se vad Skylie tycker om det. 

 

Nu blir det att hon kommer få börja använda sin nya ryggsäck som hon älskar och tar hand om som ett litet gosedjur. Hon ger leoparden vatten och är väldigt go.

Tänder på gång

Samarbete med Twistshake

 

Jaxson har varit lite ledsen till och från de senaste dagarna, vilket han inte brukar vara så det känns som att hans tänder bör komma upp snart. Bitringen har däremot blivit en riktig favorit och han är väldigt mycket för att ha något i munnen och "tugga" på. Fördelen med den här bitringen är att den går att lägga i kylen så att det kan lindra kliande tandkött lite mer. 

Nu är det sista chansen att fynda Twistshake´s produkter med 55% rabatt, använd koden FELICIAOLSSON55
Rabattkoden gäller fram till och med 8:e september 23.59.

I väntan på förskolan

 

Just nu står vi i kö för att få komma in på en förskola, vi har skickat in en anmälan för ett tag sedan men inte fått någon plats ännu. Det känns som att Skylie kommer att tycka om att vara på förskolan, så jag hoppas att vi kan få en plats snart. Fördelen för vår del är ju att en av oss kommer ju att vara hemma ett bra tag till med tanke på Jaxson. Så det är ju inte någon jättepanik så, men jag tror som sagt att Skylie hade gillat det. Men det är väl bara att vänta och se när det blir. 

 

L300 Intensive Moisture

 

I samarbete med L300 har jag fått testat deras serie Intensive Moisture som är perfekt för torr hud. Nu när hösten närmar sig och man lättare får torr hud, så är det extra viktigt att återfukta huden då en torr hud behöver mycket fukt, som dessa produkter ger. En perfekt hudvårdsrutin med rengörande Cleansing Mousse, 3-in1 Cleansing Micellar Water, Intensive Moistuer Face Serum, Intensive Moisture Eye Cream och en Intensive Moisture Face Cream. 

Jag älskar att avsluta rutinen med Intensive Moisture Face Cream som återfuktar och kappslar in alla härliga produkter man precis har applicerat. 

Dessa produkter från L300 finns att köpa på apoteket och på Åhléns.

Skylie´s nya säng

 

Nu har vi fixat iordning lite mer i Skylie´s rum med en ny säng, eller vi har haft sängen innan men vi har nu köpt till en sängkant/säkerhetsskena samt en ny sänggavel. För att få det lite mysigare har vi en sovorm, eller Bumper Buddy från Vinter & Bloom, så himla söt. Nu ska vi bara få Skylie att börja sova i denna sängen i eget rum. Just nu sover hon i en spjälsäng inne i vårt sovrum.

Njuter av de sista sommarkvällarna

 

Nu märks det att sommaren börjar lida mot sitt slut, så det gäller att ta vara på de sista sommarkvällarna ute innan hösten kommer. Vi har ändå haft en rätt härlig sommar med flera riktigt varma dagar. Jag och min man har försökt att greja en del i trädgården så det känns skönt att vi har fått den del gjort även fast att vi är långt ifrån klara. Men nu när hösten kommer så börjar vi med innomhusprojekten igen. 

 

Lite nytt i uterummet

 

Igår var vi iväg till Ikea, Mio, Elgiganten och Bauhaus och köpte lite olika saker. Vi köpte bland annat några nya kuddar och en spegel till vårt uterum och jag är så nöjd. Letar dock efter fler kuddar till fåtöljerna samt några mysiga filtar att ha här ute. Just nu har vi några temporära filtar och kuddar i fåtöljerna. Jag har inte riktigt hittat några filtar jag vill ha än, så har ni tips på vart det kan finnas fina mysiga filtar så får ni gärna tipsa mig. Ni kan även skriva till mig på instagram @felicia_olsson heter jag där. 

 

Vi har länge varit ute efter en ny TV-bänk till vardagsrummet med inte hittat någon vi tycker passar in i stil och stolek, men nu äntligen har vi bestämt oss. Men så klart så fanns inte allt i lager och det gick heller inte att beställa eller lägga undan så det är bara för oss att hålla ögonen öppna för när det kommer in igen. 

Doona+ Solskydd

 

Ett av tillbehören som finns till Doona+ är solskydd, något som uppskattas av både mig och Jaxson. Riktigt bra är att man kan använda detta både nör man använder babyskyddet i bilen eller när man använder den som vagn. Solskyddet fästs lätt och smidigt på babyskyddet/vagnen och jag gillar att det fortfarande är öppet så att det kommer in luft. När man går med vagnen så är det bra att man kan öppna upp dragkedjan på toppen så att man kan se ner på sitt barn. Solskyddet har ett skyddande ytterlager som ger UV skydd (UPF +50). Råkar solskyddet bli smutsigt så kan man tvätta det i maskin på 30°C.

Snabblunch + Twistshake Rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Så här kan våra snabbluncher se ut. Vanligtvis brukar vi ha kvar mat från middagen dagen innan som jag och Skylie brukar äta till lunch, men ibland händer det att vi inte har det och då är det smidigt när man kan slänga ihop något lite snabbt. Sen är det ju så klart ett väldigt stort plus när Skylie gillar maten också och detta brukar nästan alltid gå hem hos henne. 

 

Till Skylie så är det så smidigt att använda en tallrik med sektioner, som denna från Twistshake, så att man lättare kan dela upp maten. Just nu får ni 55% rabatt på allt från Twistshake (gäller ord. pris) med koden FELICIAOLSSON55

Nattou Napphållare

 

Hur fin är inte Skylie´s nya napphållare från Nattou? Sen att man kan använda den till alla modeller på nappar är ju riktigt bra. Skylie är en riktigt nappälskare. Jaxson tar napp ibland, så det är lite skilland då Skylie har tagit nappen redan från början. 

 

BVC besök + Vaccin

 

Igår var vi iväg till BVC för 5 månaders kontroll för Jaxson. Det gick jättebra och han fick även vaccin som gick förvånansvärt bra. Han grät bara lite grann och sen var det bra. Vår BVC sköterska sa att hon normalt sett inte blåser bubblor till så små barn men då Jaxson är väldigt med så testade hon och det verkade funka riktigt bra som sagt. Har inte märk så mycket på Jaxson efter heller mer att han blivit lite extra trött, men han har inte varit ledsen så det känns skönt. 

 

En helt annan sak, alltså Doona, hur smidig är den inte. Vagn och bilstol i ett och det går på bara några sekunder. Så smidigt som t.ex nu när vi var på BVC och Jaxson verkar trivas bra i den också.

Twistshake Tour Tillbehör + Rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Såhär på sommarkvällarna när myggen kommer så är det så skönt att man kan sätta på myggnätet på vagnen. Man vill ju inte att ens lilla älskling ska bli myggbiten. Jag gillar att Twistshake har ett myggnät som är anpassat till deras barnvagn Tour. Sen mugghållaren är ju också så smidig så att man lätt kan ställa ner en flaska. 

Ni har väl inte missat Twistshake´s Cray Cray? Med rabattkoden FELICIAOLSSON55 får ni 55% rabatt på allt. 

 

 

Nöjd storasyster

 

Här har vi en nöjd storasyster som kan köra lillebror i den nya vagnen/bilstolen från Doona. 

Nya badkläder till barnen

 

Igår kom de nya badkläderna, armringarna och simfötterna till barnen, så nu är vi redo inför att simskolan/babysimmet börjar om mindre än två veckor. Skylie har verkligen älskat att gå på babysim och hon har lärt sig så mycket av det. Så nu har vi skaffat egna armringar och simfötter till henne så hon kan plaska runt lite mer på egen hand. Hon är väldigt tydlig med att hon inte vill att man ska hålla i henne hela tiden, så då är det perfekt med dessa armringar. Skylie har redan gått runt här hemma med ringarna på armarna och simfötterna på. Hon älskar verkligen att bada så hon ser nog fram emot att få börja på simmningen igen. 

För Jaxson så blir det den första gången så det ska bli kul att se vad han tycker om det. Vi började på babysim med Skylie när hon var 3 månader. Med Jaxson var vi tvunga att vänta lite, men inte på grund av Jaxson utan för att de har haft sommaruppehåll. Hur söta är inte hans nya badshorts? Älskar att de ser mer ut som vanliga badshorts men att de har en badblöja under ifall det skulle ske någon olycka.

Härlig sommarkväll

 

Hur härligt är det inte med sommar? Efter middagen gick vi ut en liten sväng så Skylie kunde springa av sig lite mer, plaska i hennes pool och cykla innan läggdags. Nu kommer hon inte så långt med sin cykel då hon inte lärt sig cykla riktigt än, men hon hade kul ändå och tutade med den lilla ankan. Cykeln hon har är efter hennes äldre syskon. Så kul när det kan komma till användning igen. 

Jag tog fram Skylie´s pool på nytt och gjorde då rent den, men det tog inte alls lång tid så var den lika smutsig igen då Skylie gärna häller sand i poolen. Så det blir till att göra rent den på nytt.