FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Resa - Kina 2017

Godiva

 

När jag och min sambo var i Kina för ett litet tag sedan så stannade vi och fikade på Godiva :) Vi testade på en "chokladbomb" och jag drack varm choklad med hasselnöt och min sambo tog en choklad-milkshake. Det var gott i början men på slutet blev det lite väl mycket choklad för min smak :) Stället i sig var supermysigt och absolut ett ställe jag kan tänka mig att besöka igen, dock ska jag nog välja något med lite mindre choklad ;) 

Great Wall of China - Kinesiska Muren

Att få se och uppleva kinesiska muren var helt fantastiskt. Något som jag verkligen har velat se och nu har jag gjort det. Det är helt sjukt att de har lyckats att bygga muren högt uppe på bergen. Man kan ju inte i sin vildaste fantasi förstå hur de lyckades bygga muren där. Hur fick dom upp allt? Jag menar idag har vi maskiner som vi kan ta hjälp utav, men hur gjorde de då? Vi åkte till och med gondol-linbana upp till muren, något de absolut inte hade då. Man kan liksom inte sluta förundras. 

Så om ni någon gång ska åka till Kina och har möjligheten att åka till Kinesiska muren så är det verkligen något jag rekommenderar. 
Till det stället vi åkte till så kunde man åka buss en bit så att man kom till gondolerna. Gondolerna tog oss sedan upp för berget och till muren där man sedan kunde gå och en bra bit fram fanns liftar och rodelbana. Det man dock ska tänka på, som vi inte visste var att det var olika företag som har dessa. Så biljetterna vi hade gällde inte för dem, så vi kunde välja att gå tillbaka hela vägen eller köpa nya biljetter. Så vi valde att köpa nya biljetter till rodelbarnan ;)

Hemma från Kina

 

Igår kväll kom jag och min sambo tillbaka hem till Sverige efter vår semester i Kina. Det har varit helt fantastiskt och Kina är ett ställe jag absolut kan tänka mig att åka tillbaka till :) Det är väldigt annorlunda mot vad man är van till men jag gillar det verkligen. Folket är så trevliga och försöker att hjälpa till även om de flesta inte pratar engelska. 

Vi har besökt Hutong, Forbidden City och Great Wall of China (Kinesiska muren). Vi har även shoppat en del och provat på massa ny mat. Jag ska försöka skriva mer ingående och visa mer bilder från de olika platserna vi besökt samt lite annat om Kina i andra inlägg, men här kommer i alla fall några fler bilder från vår resa.

 

Kina

 

 

Kina, ja vad ska man säga?! En väldigt annorlunda resa mot vad jag är van och det går liksom inte riktigt att förklara, men några saker som varit annorlunda mot vad jag är van vid är att vi måltider så serverar de varmt (nästan kokande) vatten. I Sverige är man ju mer van vid att få kallt vatten, speciellt om man tar ett glas vin. Men inte i Kina och när jag har frågat om kallt vatten så tittar de bara på min som frågetecken. Fast i och för sig, det är inte många som pratar engelska heller. Man har tur om man stöter på någon som pratar engelska för de flesta gör det inte. En annan sak som hände idag var att vi var på Hutong på sightseeing och när jag var på väg ut från en av byggnaderna efter att ha fotat lite så kommer en grupp med kineser och vill fota med mig. Det vara inte bara en som skulle ta bild utan typ 20 pers, hehe. Jag kan visa mer från det i ett annat inlägg :) 

Frukosten är också väldigt annorlunda mot vad man är van vid, här är det nästan som en lunch med ris, nudlar, soppa, grönsaker osv. men när vi nästan var klara så hittade vi faktiskt lite yoghurt :) Något mer som är väldigt fascinerade är att det faktiskt bor över 20 miljoner i Beijing (kan ni fatta?! Alltså i en stad, vi är inte ens så många i hela Sverige) men ändå är det väldigt rent på gatorna. Visst vissa dagar kan det vara extremt mycket avgaser i luften men att gatorna är så rena och att det bor så många här är väldigt häftigt.  

 

 

 

 

På kvällen var vi på en restaurang som var som en typ av buffé men att de lagade maten på beställning. Man betalar ett pris och sen får man äta och dricka hur mycket man vill. Vi testade massa olika saker så det blev väldigt mycket nya smakupplevelser. Men det bästa med det var att om man inte gillade den rätten så beställde man bara in en ny och provade den. Som ni ser på en av bilderna så var kocken precis vid oss. 

Wi-fi här i Kina har inte varit det bästa så att ladda upp bilder har tagit en evighet, men jag ska ändå försöka blogga så mycket jag kan :)

At the airport

Nu är vi på flygplatsen och har precis ätit på O´Learys. Jag och min sambo delade på en Magic Cajun Chicken Strips, som var supergod. Vi båda var lite hungriga med inte super hungriga så att dela på en maträtt var perfekt för oss:) Vi har även kikat runt lite i TaxFree Shoppen och jag blev helt kär i "flaskan" på den här parfymen ni ser på bilderna :) Jag är ju helt sko-tokig så en parfymflaska formad som en sko kan ju inte bli mer perfekt. Jag får se sen på vägen hem och en sån parfym får följa med hem :)

 

Packa

 

Tack så mycket för alla "krya på dig" hälsningar! Jag mår bättre nu men är fortfarande inte helt hundra, men jag hoppas att jag känner mig helt frisk innan måndag. Idag är det sista dagen för mig att packa här i Karlstad, för imorgon direkt efter jobbet åker jag tillbaka till Göteborg och sen på måndag åker vi till Kina! :) Är såå taggad, det ska bli riktigt kul. Däremot har jag så svårt att veta vad jag ska packa. Skorna på bilderna får nog följa med i alla fall :) De platta är supersköna då de har en extra mjuk sula, så man orkar gå i dem länge. Perfekt att ha på sig när man ska gå mycket :)

Visum

 

Idag har jag hämtat ut våra Visum till Kina :) Nu börjar det mer och mer kännas som verklighet att vi ska åka och det är snart :) Vi åker om mindre än 1,5 vecka. Helt sjukt men jag är verkligen taggad :)

Vi ansökte om visum på Chinese Visa Application Service Center här i Göteborg. När jag försökte Googla på det så verkade det vara det billigaste, konstigt nog. Det känns som att det borde vara billigare att ansöka via nätet, men nej, inte vad jag kunde hitta i alla fall. När jag ansökte om visum till USA så ansökte jag via nätet och det var så mycket enklare. För när man ansöker om visum till Kina och ska hälsa på någon så behöver man ha en skriftlig "inbjudan" om att man är välkommen. Tror det är lite annorlunda om man ska bo på hotell. Samt kopia på den personens pass och kopia på ens eget pass. Man skulle också fylla i en blankett på 4 sidor. Så mycket var det inte när jag ansökte om visum till USA. Jag trodde verkligen inte att det var så mycket som skulle fixas med innan man kan få visumet, men nu vet jag det till nästa gång :) Visumet vi fick nu gäller för två inresor under en 6 månaders period i fall vi åker tillbaka så är det skönt att ha visumet fixat.