FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Hår

Hur ska jag göra med mitt hår?

 

Till helgen åker jag till Göteborg och när jag är där så kommer jag även få mitt hår fixat. Ska bli så skönt med en uppfräschning av håret med både färg och klippning. Det känns verkligen som att det behövs nu. Men jag har ett litet problem, jag vet inte vilken färg jag vill ha. Jag tror nog att jag vill behålla håret silver/grått ett tag till men jag vet inte om jag ska färga det mörkgrått eller mer silvrigt/ljusgrått. Eller ska jag gå tillbaka till att bli blond? Vad tycker ni?

 

 

Färga håret grått

Det här med att färga grått hår har blivit allt mer trendigt och jag har fått många frågor om mitt gråa hår. 

 
Jag blev färgad av en frisör i samband med ett modelluppdrag och har efter det hållt efter det hemma. Förutsättningarna för att få en grå ton är att utgångsläget är ljust, exemplelvis extra extra ljusblond. Efter det kan man sätta olika grå nyanser i form av färg, toning, färgbomb. Mitt utgångsläge på håret var höggradig ljusarefärg (12.1). På det sattes Grazette of Sweden´s Colour mask (färgbomb) Anthracite och Ash blandad. 
 
 
 
Eftersom det grå färgen endast var en färgbomb så går färgen ur ganska fort, så man får då underhålla färgen ungefär varannan vecka. Att färga håret med Colour Mask (färgbomb) är väldigt lätt att göra hemma. 
 
För en månad sedan gjorde jag mig mörkare och då istället med en lättfärg 9.1 (intensivtoning) för att det skulle hålla längre. Så även när jag var i Sälen. Då blev jag färgad med lättfärg CA blandad med 00 och fick då en lite mörkare grå färg. 
 

Grazette - XL Concept

 

När jag var i Sälen som modell för Grazette of Sweden så fick jag med mig några produkter hem. Den enda produkten jag inte testat innan är deras torrshampoo i denna serien, så det ska bli spännande att se vad jag tycker om den. De andra produkterna har jag använt en hel del innan, speciellt spray:en som är min favoritspray just nu. Det kunde inte heller passat mer perfekt att jag fick en spray då min tog slut precis innan jag åkte till Sälen. Det jag gillar med deras spray är att den är torr och hård och lätt att jobba med. Jag tycker att den är är jättebra att använda när man lockat håret då den inte heller blir för stel.

 

Thickening shampoo och hair mask är djupt vårdande och återuppbyggande och ger otroligt mycket fukt till håret så att man får silkeslent hår. Perfekt att använda om man har slitet hår. Vintern är ju som sommaren, kan torka ut hud och hår och då man man behöva tillsätta extra mycket fukt.

 

Alla Grazette´s produkter kan endast köpas hos auktoriserade frisörer.

Om Olaplex & ProCortexx

Här kommer ett gästinlägg om Olaplex och ProCortexx skrivet utav min mamma som är frisör.

 

Till alla er som bryr sig om sitt hår!

För ett år sedan var detta helt omöjligt men idag kan de flesta frisörsalonger erbjuda alla sina kunder ett friskare hår.

Ett hår skadas hela tiden av att man:

Man kan jämföra hårstråts bindningar med en stege. Så varje gång man utsätter håret för något ovan så går en pinne (bindning) sönder.

Jag som frisör känner mig lycklig att jag äntligen kan ge alla mina kunder ett friskare hår och att jag lättare kan lova att dom kan ändra färg men ändå inte skada håret.

Behandligen för ett friskare hår ska göras i 3 steg. Steg 1 och steg 2 gör man på salong och steg 3 gör kunden själv hemma. Det är viktigt att kunden gör steg 3 regelbundet hemma för att behålla det reparerade håret så länge som möjligt.

De behandlingar jag rekommenderar finns bara hos frisören och det är Olaplex och ProCortexx.

Så prata med din frisör nästa gång för självklart vill du ha ett friskare hår :)

 

Fråga om Olaplex

 

Åh, vilken salong utför detta? 😊

- Jag har gjort mina Olaplex behandlingar på Saxarna i Karlstad. Tror att fler och fler salonger runt om i Sverige har börjat med detta. Sedan har även Grazette kommit med en liknande produkt som heter ProCortexx som jag också har testat. Jag kommer skriva mer om det inom kort.

 

Har ni några mer frågor om Olaplex eller om ProCortexx så kommer min mamma som är frisör svara på dessa frågor i ett inlägg som publiceras till veckan. Så fråga på nu! :)

Vill du ha mer volym i håret?

 

Har du som jag, väldigt glatt och platt hår naturligt? Svårt att få till volymen och få frisyrer/uppsättningar att hålla? Jag har nästan alltid problem med att få volym i mitt hår, och när jag väl fått till det så är det typ så i 2 sekunder, sen är det platt igen. Men nu har jag ett tips till er som har samma problem som mig. Spraya hela håret med torrshampoo så att håret bli sträft. Torrschampoo torkar nämligen ut håret och man får då den sträva känslan och det blir då lättare att få till volymen i håret och får det att hålla sig så.

Om du är ute efter ännu mer varaktig volym så spraya då torrschampoo i fuktigt hår och föna sedan håret.

 

Här ovan har jag gjort en hår donut, utan den där utfyllnads donuten ni vet att man kan använda. Så det enda jag använt är torrschampoo, jag har ett torrschampoo från Grazette, en gummisnodd, hårnålar och spray för den sista finishen.

 

Tips: Reda ut tovigt hår

 

Att reda ut ett tovigt/tuperat hår kanske inte alltid är det lättaste och det är oftast ganska smärtsamt att försöka borsta ut tovarna/tuperingen och speciellt om man även har haft i stylingprodukter. När jag har varit modell så har de oftast i mängdvis med produkter och tuperar, kreppar eller lockar håret och det är inte alltid så kul att försöka borst ut det. Men jag har ett tips på hur man lätt ska få ur det utan att det ont. Mitt tips är att man tar i balsam/inpackning först när man duschar, alltså innan man tar i schampo. Om man har väldigt tovigt hår kan man ta i balsam i torrt hår. Dock behövs det ganska mycket balsam i när håret är torrt, men det hjälper verkligen. När man kört en eller två omgångar med balsam så är det bara att tvätta håret som vanligt, med schampo och sedan balsam igen. Kan kännas fel att börja i den ordningen, med det blir så rätt!

 

Olaplex - Samband med färg

 

För ungefär två veckor sedan så gjorde jag min andra Olaplex behandling och denna gång så gjorde jag den i samband med att jag färgade utväxte n och jag måste säga det att jag tyckte att det gav bättre resultat att göra Olaplexbehandningen i samband med färg. Den känndes som att det trängde in mer i hårstået med tankte på att prepareringen med färgen öppnar upp stråt.

 

Ca 2 år sedan

 

Med tanke på att jag har gått från att vara blond, till mörk till blod igen så har mitt hår genomgått väldigt många prepareringar och mitt hår har därför blivit extremt slitet. Mitt hår gick till och med av på grund av prepareringarna. Jag har därför inte vågat gått på allt för hårt med färgen/blekningen för att få bort den gula nyansen i håret. Men nu när Olaplex finns så har det äntligen blivit möjligt att få bort den gula nyansen utan att riskera att mitt hår går av. Man kan nu alltså gå från att vara mörk till superblond utan att håret går av tack vara Olaplex. Hade bara önskat att det fanns när jag bestämde mig för att exprimentera med mitt hår.

Dry Shampoo

 

Det är verkligen superkul att jag nu är ansiktiet utåt för Grazette of Sweden´s nya produkt - Dry Shampoo.

Olaplex - Fristående behandling

 

Idag har jag varit och fått en så kallad Olaplex behandling. Vad är nu detta? Jo det är nämligen så att Olaplex hjälper till att återskapa bindningar i håret och förstörda bindningar nyskapas. Man kan alltså säga att man lagar ett trasig hår. Hur fantastiskt är inte detta?

Mitt hår har varit med om en hel det och blivit rätt så slitet, speciellt från det att jag var mörk och sen skulle gå tillbaka till att bli blond igen. Man kan göra en Olaplex behandling fristående som jag gjorde idag, men man kan även göra det i samband med att man färgar håret.

Efter bara en behandlig har jag redan märkt skillnad på håret och det känns redan mycket friskare. På salongen gjorde jag No 1 och No 2, sen No 3 ska jag göra hemma om ca 1 vecka. Kommer skriva mer om det när jag är helt klar med första behandlingen.

Ni kan läsa mer om Olaplex HÄR.

Different styles

 

När jag var modell i Sälen åt Grazette of Sweden så blev jag stylad på lite olika sätt. Superkul tycker jag, att man får testa olika stilar som man annars aldrig tänkt sig själv i. Det förvånade mig lite men jag gillade verkligen stilen med den gröna paljettklänningen och det stora lockiga håret. Jag som nästan alltid annars går glädd i svart.

Hair donut

 

Här är några bilder på gårdagens frisyr. Donut med ett hårsmycke från Glitter.

Håraccessoarer helt gratis

Håraccessoarer - Glitter

 

Idag var jag på stan en sväng med en kompis och vi gick in på Glitter och kikade lite. Hittade två håraccessoarer som jag gillade och min kompis Isabella hade en rabattkod där som jag fick använda. Sen hade jag även ett fullt stämpelkort där så det slutade med att jag fick dessa två accessoarer gratis. Hur bra som helst, det tackar man inte nej till :) Funderar på att använda en av dem på lördag när jag ska ut på julbord med jobbet.

Mina hårborstar

1 Tangle Teezer // 2 Wet Brush // 3 Svinborste // 4 & 5 Rundborste

 

Tänkte skriva om mina olika borstar som jag använder. Kan erkänna att det går lite i periorder vilken borste jag använder och en borste som har hängt med länge är den i mitten, nr. 3, svinborsten. Det är verkligen min favorit som jag skulle ha svårt att klara mig utan.

Detta är ett urplock av de borstar jag änvänder för tillfället.

 

1: Tangle Teezer

En utredningsborste som ni säkert känner till då den snabbt blev väldigt populär. Perfekt om man har peruk, löshår eller långt håt. Så klart kan man använda den även om man har kort hår.

 

2: Wet Brush

Liten och smidig borste som jag har med mig i väskan. Jag tycker även att den är bekväm att hålla i och den reder ut håret bra. Läs mer om den i ett inlägg jag skrivit tidigare HÄR

 

3: Svinborste

Åh min favoritborste. Varför är det min favortit då? Jag tycker den reder ut tovarna riktigt bra, den är skonsam mot håret och det känns bra mot hårbotten. Denna minskar även elektriskt hår. Jag har testat otroligt många borstar genom åren men jag går alltid tilbaka till denna. Kan verkligen säga att den håller riktigt bra. Den är dock lite dyrare än andra borstar men det är lätt värt att lägga de extra kronorna.

 

4 & 5 Rundborstar

Rundborstar är något jag använder när jag fönar mitt hår. Jag tycket att man skapar fin volym och form med hjälp av dessa. Det finns massa olika storlekar på rundborstar för att man ska kunna anpassa det efter hårets längd och viken volym och form man vill ha.

XL Concept - Grazette of Sweden

Produkter jag fick i Sälen från Grazette of Sweden

 

- Protecting Colour care Shampoo

- Moisturizing Hair Pack

- Creative Styling Liquid

- Creative Hairspray Mega Strong (aerosol)

 

Haircut

 

Åh vad skönt, nu är mitt hår nyklippt. Dock har jag fortfarnde en bit kvar att klippa bort innan allt det slitna är helt borta. Men jag har tagit det lite i omgångar så att jag inte behöver klippa av så mycket på en gång. Men det känns skönt, nu är det i alla fall lite fräschare än vad det var innan.

The Wet Brush

 

HH Simonsen Wet Brush

Nu har jag testad borsten som jag fick av mamma för några dagar sedan och jag kan verkligen säga att jag gillar den. Den här borsten är utformad så att den ska passa alla typer av hår och man kan borsta i både torrt och vått hår. Nu har inte jag löshår, men den ska även gå bra att änvända den om man har det. Peruker ska också gå bra. Borsten har en så kallad Intelliflex-teknink vilket gör att den lätt reder ut tovar utan att det gör ont. Hur bra som helst för den som är håröm :) Den känns även väldigt behaglig att hålla i och den känns lätt och smidig. Nu har jag den lilla "Pocket" storleken på min, men den finns i större storlek också.

Nya produkter som ska testas

 

Bara älskar att ha en mamma som är frisör :) Idag kom hon hem med flera nya produkter som nu ska testas. Ska bli spännande och se hur de är. Borsten kommer troligen hamna i väskan. En sån här bra att ha borste när man är ute på spång. Mamma hade även med en ansiktskräm hem från FACE stockholm som jag också ska testa. Perfect nu när det går mot lite kallare tider, då jag alltid brukar bli torr.

Att se sig själv

 

Kan erkänna att det faktiskt är ganska kul att se sig själv på stora tygvepor som dessa :) Det är ju samma bild som användes i katalogerna som Grazette of Sweden har publicerat som nu också finns i stort format, som jag fick se idag då jag fick håret färgat och klippt :)

Miss my hair

 

Igår kväll satt jag och kollade igenom gamla bilder och det fick mig att sakna mitt långa hår. Jag kommer ihåg när jag hade naveln som mått, ni vet när man ska se hur mycket det har växt. Jag kommer ihåg när jag hade 3 cm kvar till naveln, sen 2 cm, 1 cm och till slut förbi naveln. Jag kommer ihåg att håret gick ner till rumpan och jag var alltid tvungen att lyfta upp det lite så att jag inte skulle sätta mig på det. Åh jag kommer ihåg och jag saknar det.

 

Här kommer lite bilder!

 

Hairproducts

 

Jag kan ju inte säga att jag inte har några hårvårdsprodukter just nu. Det här är bara det jag fått från några av de senaste modelljobben jag har gjort, sen har jag hur mycket som helst sen tidigare. Jag har inte hunnit testat allt än men det kommer. Det blir lätt att man använder det man är van vid. Men jag ska absolut testa allt. Man vill ju inte gå miste om något, det kan ju bli framtidens favoritprodukt :)

Messy Braid

 

Visning

Hår: Linda Beronius
Make-Up: Robin Werner
Fotograf: Lina Flodins

 

Är nu hemma efter en rolig heldag med Grazette Of Sweden som avslutades med en frisyrvisning på Verket/Nöjes i Karlstad. Nu är det sängen som gäller för imorgon är det dags för jobb och sedan chokladprovning med jobbet. Det ser jag fram emot. Godnatt på er!

Amika

 

Hårprudukter!

Här är några av mina favorit hårprodukter som jag använder som även kommer att få bli med till Dubai. Amika´s produkter har en speciell doft som jag bara älskar. Det är svårt att förklara vad det luktar, men gott luktar det i alla fall :) Det är inte bara doften jag gillar, utan även att håret blir så himla lent. Jag tycker till och med att shampoot är utredande.

 

Old pictures

Model Felicia Olsson
Photographer Lina Flodins
Tittade igenom lite gamla bilder och hittade bland annat dessa. Ser ni vad långt hår jag hade? Jag saknar verkligen det, så nu gäller det att börja spara ut.