FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Hår

One tool - many styles!

Samarbete med Buzzador

 

One tool - many styles!

Med Remington Curl & Straight Confidence så kan man lätt platta, locka och våga håret. Det är många som tycker att det är svårt att få till tekniken med att locka håret med en vanlig plattång, men tack vare de vridna plattorna på Remington Curl & Straight Confidence så blir det nu lätt att få till lockarna man vill ha.

Min hårtyp/kvalitet kräver inte så hög värme när man ska platta det, så jag tycker att det är perfekt att man kan ställa in temperaturen mellan 150 - 230 C på Remington Curl & Straight Confidence. Så när jag plattar håret så har jag 150 C och för att få lite kraftigare lockar har jag på 190 C. Har man grövre hårstrån kan man behöva öka gradantalet. Det är alltid bäst att ha så låg värme som möjligt, så att det inte sliter lika mycket på håret. Ett enkelt sätt att se om man har för hög värme är att om det blir en kant/linje i håret när man drar igenom plattången så har man för hög värme. 

Remington Curl & Straight Confidence

Samarbete

I samarbete med Buzzador så har jag fått hem denna Curl & Straight Confidence platt-och locktång från Remington, precis lagom till mors dag.

Det är alltså ett supersmidigt stylingverktyg som är både en plattång och en locktång i ett. Man kan göra vågor, locka eller platta håret. Tack vare den innovativa designen med vridna plattor gör att det krävs minimal teknik för att skapa den stil man vill ha. Några andra funktioner som är på detta verktyg är att den har en digital display som visar gradantalet. Det går att ställa in den på 5 olika temperaturer mellan 150-230 C. Den har även snabb uppvärmning, det tar endast 30 sekunder så är den klar för användning. En riktigt bra grej är att det är automatisk avstängning efter 60 minuter, ifall man skulle glömma stänga av den. Ytterligare en sak är att den har flytande plattor som gör att det blir perfekt kontakt med håret..

Äntligen!

Före // Efter

 

För någon vecka sedan fick ja mitt hår klippt och det var verkligen så välbehövligt :) Har inte klippt mig på evigheter känns det som och mina toppar var verkligen slitna. Men nu är mitt hår fräscht igen :)

 

Produkter anpassat efter din hårtyp

Sponsrat inlägg

Kérastase Nutrive

 

Nu under sommaren och i semestertider så blir det lätt att man ändrar sina hårrutiner. Just nu är vi i USA och när man är på resa så blir det inte lika lätt att ta med sig allt man brukar använda. Men jag försöker ändå ta hand om mitt hår så gott det går. Nu på resan har vi bland annat tagit med lite produkter från Kérastase i serien Nutrive. Bain Satin 2 Schampo är för perfekt om man har väldigt torrt hår och nu när vi spenderar mycket tid i solen samt i poolen så torkar det ut håret. Så då är det bra att ha ett schampo som skyddar mot uttorkning. Kérastase Nutrive Masquintesnse är en inpackning som reparerar torrt och känsligt hår. Håret blir smidigt, fylligt och lätt att reda ut. Vi har även med oss Kérastase Nutrive Nectar Thermique värmeskydd som är en lotion som ger näring och skyddar torrt hår under värmepåverkan, så som fön (hårblås), locktång eller plattång. Håret blir silkesmjukt, glansigt och följsamt. 

  

Kérastase Elixir Ultime

 

Hos Ginos.se hittar ni ett brett sortiment av produkter till ditt hår till mycket bra priser. De har massa bra produkter som jag har testat tidigare och även en del produkter jag är intresserad av att testa. Några av de varumärken som jag har testat förutom Kérastase är bland annat Amika, Goldwell, L’Oréal, Schwarzkopf, Wella, Uniq One. Varumärken jag är intresserad av att testa är bland annat Awapuhi, Balmain och Paul Mitchell.

  

L'ORÉAL

 

Amika

 

För att man ska få bästa resultatet så bör man använda produkter anpassat efter ens hårtyp. Har man tunt hår, tjockt/grovt hår, normalt hår osv. Har man t.ex. tunt hår så ska man helst inte använda produkter för tjock hår. De produkterna kan då lätt göra att det tynger ner det tunna håret och man kan lätt se fet ut i håret. Har man t.ex. problem med känslig hårbotten, håravfall, mjäll eller liknande så finns det produkter som är anpassade för just det. Hos Ginos.se har de lång erfarenhet inom frisörbranschen och har noga valt ut produkter för att passa just din hårtyp. På deras hemsida har de gjort det enkelt med att filtrera ut efter just hårtyp, vilket underlättar för dig som konsument att hitta rätt produkt just för dig. 

Hårförlängning

Skrivit i samarbete med Pozehair.se

 

För ungefär 1,5 år sedan så klippte jag av mig mitt hår och hade för första gången relativt kort hår. Jag var hårmodell och till den fotograferingen som vi skulle göra så ville de ha mitt hår mycket kortare än den längden jag hade. Just då så passade det mig perfekt, jag hade alltid haft väldigt långt hår men på grund av att jag färgat och utsatt håret för mycket så var mitt hår väldigt slitet och det behövdes klippas av en bra bit. Det roliga var att jag egentligen skulle fotas för att komplettera mer bilder till en annan serie som jag redan varit modell för, men i sista stund blev det en ändring. Inte mig emot för jag hade tänk att jag efter fotograferingen skulle klippa av mig håret och färga det grått och det var exakt det de gjorde inför fotograferingen, så jag blev superglad :)

 

 

Nu har jag haft kort hår ett tag och trivs väldigt bra i det, men ibland saknar jag mitt långa hår. Så jag har funderat lite på hårförlängning. Men eftersom jag trivs så bra i mitt korta hår så vill jag inte ha någon hårförlängning som sitter i hela tiden. Jag vill heller inte ha någon hårförlängning som sliter på håret utan jag vill ha något som är lite mer skonsam. Jag har kikat runt lite och hittat Poze Flip & Go hårförlängning som är en ny innovativ produkt på marknaden. Man fäster fast löshåret med en transparent lina som man sätter fast som ett hårband. Tack vara att man fäster det som ett hårband så sliter det inte på ens egna hår. Då många hårförlängningar sliter mycket på håret så blir denna hårförlängning mer unik. Perfekt om man vill ha längre och fylligare hår utan att det sliter på hårets kvalitet. 

 

 

Ikoo hårborstar + rabattkod

Samarbete

 

Jag måste åter igen tipsa er om dessa fantastiska borstar. Ikoo Paddle X hårborste passar perfekt till att reda ut långt hår. Den är också väldigt bra att använda när man fönar (blåser) håret. Om värmen inte har någonstans att ta vägen när man fönar håret är det väldigt lätt att håret blir överhettat. Detta är Ikoo Paddle X hårborste med och motverkar då det är en extra bred hårborste med integrerad ventilation för optimal luftcirkulation. För när håret blir överhettat så skadas håret. Ikoo Paddle X hårborste finns i färgerna svart & vitt. 

 

 

Ikoo har utvecklat denna hårborsten för en mer skonsam borstning och ett stort + är att man kan borsta håret blött. Varför man inte ska borsta håret när det är blött med en "vanlig" borste är för att den fastnar lättare i håret och sliter därmed av håret. När håret är blött så är också håret mer elastiskt och det finns en större risk att hårstråna rycks av. När ett hårstrå rycks av kan också toppen bli mer spretig och toppen blir delad, till skillnad från när man klipper av håret och det blir helt rakt. När toppen är delad så är det också större risk för att håret blir torrt. Fördelen med Ikoo´s hårborstar är att de är designade för att reda ut blött hår utan att slita på hårets kvalité.

 

Ikoo hårborste finns även i två andra storlekar, "vanlig" storlek och en liten variant, som passar perfekt att ha med i väskan. Dessa två storlekar finns i Classic, som är svart & vitt och sedan Metallic. Det finns flera olika färger i Metallic serien. Jag har så klart den rosa ;)

 

 

I samarbete med P&M Scandinavia har jag nu fått möjligheten att ge ut en rabattkod som ger 20% RABATT på Ikoo hårborstar (alla modeller).

Ange kod: pmtwenty
Gäller t.o.m. 30/4

Klicka HÄR för att komma till borstarna!

Pho + ny frisyr

 

Idag var jag och min sambo på Kinesiska Ambassadan för att ansöka om visum eftersom vi åker till Kina i slutet av mars. På vägen till ambassaden såg vi en Vietnamesiskt restaurangs som hade "Pho" och vi var bara tvungna att testa. För vet ni vad, igår tittade vi på TV på "Kevin can wait" och där hade de just med Pho. Så ja, vi liksom bara var tvungna att testa ;) Vi tog en med kyckling och en med oxfilé. Riktigt gott var det, så dit går vi nog fler gånger :)

Idag har jag också fått håret fixat med färg och klipp. Jag har under en längre tid medvetet inte färgat håret för att låta håret vila lite för att kunna återhämta sig. Ja, jag har utsatt håret för en hel del. För att mitt hår inte skulle ta allt för mycket skada så blev det lättare färgning för att få bort en del av det gula i mitt hår samt för att tona ner utväxten. Man kan fortfarande se min utväxt men det är nu en mycket mjukare övergång mot vad det var förut. Det känns också skönt att håret nu har fräscha toppar :)

 

Före  //  Efter 

KÉRASTASE

KÉRASTASE finns bland annat att köpa hos Victor Noblesse

 

Jag har precis börjat testa nya hårprodukter från KÉRASTASE, eller i alla fall nya för mig. Jag har hunnit testa produkterna några gånger nu och jag gillar de verkligen. Produkterna är baserade på en renande och förskönande oljesammansättning med olja från majs, kamelia och argan. I schampot är det även pracaxi och i balsamet är det amlaextrakt. Håret får en glans, lytster och motverkar frissighet.

Ikoo Paddle X + Rabattkod

Samarbete

 

Nu har jag precis fått hem Ikoo Paddle X hårborste. En extra bred hårborste med integrerad ventilation för optimal luftcirkulation. Om värmen inte har någonstans att ta vägen när man fönar håret är det väldigt lätt att håret blir överhettat. Detta är Ikoo Paddle X hårborste med och motverkar. För när håret blir överhettat så skadas håret.

I samarbete med P&M Scandinavia har jag nu fått möjligheten att ge ut en rabattkod på Ikoo hårborstar (alla modeller).

Ange kod: pmtwenty
Gäller t.o.m. 30/11 

Klicka HÄR för att komma till borstarna!

 

Ikoo Hårborste

Jag har visat den förut men den tåls att visas igen, nämligen hårborsten från Ikoo. Det är verkligen en av mina favorit hårborstar och den lilla varianten (den på bilderna) passar perfekt att ha med sig i väskan. Jag har både en lilla och den stora varianten. Den lilla har jag med mig på språng och den stora får stanna kvar hemma.

Ikoo har utvecklat denna hårborsten för en mer skonsam borstning och ett stort + är att man kan borsta håret blött. Varför man inte ska borsta håret när det är blött med en "vanlig" borste är för att den fastnar lättare i håret och sliter därmed av håret. När håret är blött så är också håret mer elastiskt och det finns en större risk att hårstråna rycks av. När ett hårstrå rycks av kan också toppen bli mer spretig och toppen blir delad, till skillnad från när man klipper av håret och det blir helt rakt. När toppen är delad så är det också större risk för att håret blir torrt. Fördelen med Ikoo´s hårborstar är att de är designade för att reda ut blött hår utan att slita på hårets kvalité.

Ni hittar Ikoo hårborstar HÄR!

Hitta bästa frisyren för dig

 

Har redan haft några helt fantastiska dagar här på Rhodos tillsammans men Grazette of Sweden och som tur är så har vi forfarande några dagar kvar. Imorgon är det dags för kurs där Daniel kommer att klippa mitt hår, vilket är välbehövligt. Eftersom jag visste att jag skulle hit och vara modell så har jag medvetet väntat med att få håret klippt.

På den här resan så har jag fått mycket inspiration och min tankeverksamhet har ökat gällande hår och olika frisyrer. Med tanke på att jag delvis är inne i frisörbranschen så har jag fått en hel del frågor om vilken frisyr som passar bäst för den personen. Det har även gjort att jag börjat ställa den frågan till mig själv och jag har nyligen förstått att det handlar mycket om vilken ansiktsform man har. I och med det så har jag tänkt att jag ska försöka gå in mer på det ämnet och skriva och visa mer om olika frisyrer som passar olika typer av ansikten. Ett ämne jag hoppas att ni kommer att gilla.

Hårtips: Skydda håret i sommar

Model: Felicia Olsson
Photographer & editing: Emma Grann
Makeup: Mia Wahlström
Stylig: Neira Tokalija
Location: Snösätragränd, Stockholm

 

Solen stålar och värmen torkar ur håret och gör det torrt, frissigt och glanslöst. Tänk därför på att återfukta håret extra mycket nu under den här årstiden. Se då därför till att både schampo och balsam/inpackning innehåller fuktgivande ämnen (fråga din frisör).

Blomsterkrans

Skrivet i samarbete med Mizzy.se

Hårkrans - Mizzy

För någon dag sedan fick jag hem den här hårkransen från Mizzy.se. Den kommer att bli perfekt till midsommar nästa vecka :) Leveransen därifrån gick jättefort, det tog bara 1-2 dagar. De har jättemånga fina blomsterkransar som passar till midsommar. Den här kommer även bli fin att ha om man ska klä upp sig lite under sommaren också :)

 

Hårtips: Föna håret rätt

Skrivet i samarbete med ELON Richardson´s

 

Topp - SheIn

Just nu har ELON Richardson´s en tävling där 5 personer kan vinna ett presentkort på 500kr. Det man ska göra är att dela med sig av sitt bästa frisyrtips. Jag har deltagit i tävligen och det tycker jag att ni också ska göra! Tävligen pågår till och med söndag 12 juni, så skynda er att vara med.  Delta i tävlingen via Instagram, Facebook eller via ett tävlingsformulär. Se mer om tävlingsreglerna HÄR! 

 

Här kan ni se mitt tips: 

När man blåser håret rakt eller vill ha volym så ska man alltid föna håret med fönen/hårblåsen riktad längst håret, från hårbotten till slutet av håret. Detta gör att håret blir mer följsamt, får mer lyster och glans eftersom fjällskiktet på hårstrået lägger sig ned. Men om man blåser håret med fönen riktad in på håret eller underifrån så blir håret torrt och ser frissigt ut eftersom fjällskiktet då vänds utåt. 

 

Så här fönar man håret för att få mer lyster och glans. 

 

Fönar man håret så här så blir det lätt torrt och ser frissigt ut.

New haircut

Det känns så skönt att vara nyklippt. Igår fick jag håret fixat och det känns så bra. Sist jag blev klippt var när jag var modell i Tylösand och det var i april, så det var dags nu :) Jag har medvetet väntat med att färga håret för att jag vill att det ska få vila lite innan jag utsätter det igen för en kemisk behandling. Men i sommar ska jag till USA och innan det så ska även färgen vara fixad och i samband med det blir det nog en till klippning. 

Igår blev det en sväng till Borås på middag hemma hos några vänner. Vi satt ute i solen och åt pizza och drack lite rosé. Superhärligt och jag älskar fina sommarkvällar här i Sverige. 

MALIBU un-do-goo

När jag var modell för Grazette of Sweden i Tylösand för ett litet tag sedan så färgades mitt hår till ceriserosa/lila. En färg som kanske inte är den vanligaste men ändå väldigt häftig. Däremot ska jag på bröllop väldigt snart och vill då inte ha den hårfärgen. Så ganska direkt efter modelljobbet så började jag processen med att tvätta ur färgen. Till min förvåning gick det väldigt bra och mycket är tack vare att jag använde detta schampo som ni ser här. MALIBU un-do-goo heter det och är det är ett djuprengörande schampo och det kan jag gå i god för. 


Så här såg jag ut i håret direkt efter färgningen av en enkomponentsfärg (toning, färgbomb, färginpackning, directions).

 

Så här ser jag ut nu. Snacka om att det har tvättats ut och det är bara en månads mellanrum. 

Foto: Lina Flodins

Foto: Emma Grann

Ikoo VIP Event

 

I tisdags var det en händelserik dag. Direkt efter jobbet tog jag tåget till Göteborg för att gå på ett VIP-event för Ikoo hårborstar. Väldigt roligt och intressant. Jag har tidigare skrivit om deras hårborstar som ni kan läsa om HÄR, HÄR & HÄR. Ikoo har tidigare inte varit så stort i Sverige då det inte riktigt har funnits någon återförsäljare/svensk leverantör för det. Men nu har P&M Scandinavia tagit in borstarna i deras sortiment så man kan nu köpa borstarna i Sverige. Ikoo har också en del nyheter på gång som representanten från Ikoo berättade om. Dels om lite nya färger på borstarna och också en del om nya borstar som kommer komma in. De nya färgerna sm har kommit är i metalllic och de är superfina. Jag fick med mig en Rose Metallic med vita piggar. Jag har inte hunnit tagit bilder av den än men det kommer. Jag tog några bilder på pocket varianten med svarta piggar på eventet.

 

 

Här är lite fler bilder från i tisdags:

 

Varför man inte ska borsta håret när det är blött

Samarbete

 

Jag kan inte sluta bli förvånad hur lätt det är att borsta igenom håret med denna Ikoo hårborste. Till och med när håret är tovigt. Ni har också säkert hört att man helst inte ska borsta håret när det är blött. Varför man inte ska det är för att när håret är blött så blir det också mer elastiskt. En "vanlig" hårborste fastnar lättare i håret och sliter därmed av håret. När ett hårstrå rycks av kan också toppen bli mer spretig och toppen blir delad, till skillnad från när man klipper av håret och det blir helt rakt. När toppen är delad så är det också större risk för att håret blir torrt. Till skillnad från många andra hårborstar så är Ikoo designad för att reda ut blött hår utan att slita på hårets kvalité.

Nu när jag har använt borsten ett tag kan jag verkligen säga att det märks att det inte sliter av håret. Så klart så hamnar några hårstrån i borsten men det är helt naturligt. Man tappar ca 80-100 hårstrån om dagen och när man borstar håret så följer de lösa stråna med i borsten. Det jag också gillar med Ikoo är att hårborsten inte bara reder ut tovar utan den är också med och masserar hårbotten. Fördelen med det är inte bara att det är skönt utan också för att det stimulerar hårbotten och viktiga akupunkturpunkter vilket hjälper till att öka blodtillförseln. Genom att det gör det så hjälper det också håret att växa mer hälsosamt.


Ikoo borsten finns i två olika storlekar. Den lite större storleken (den vita på bilderna) är tänkt för hemmabruk och den lilla (den svarta på bilderna) är tänkt att man lätt kan ha med sig i väskan. Den lilla varianten har också ett litet lock för att skydda piggarna. 

RABATTKOD
I samarbete med P&M Scandinavia så har jag fått möjligheten att erbjuda er 20% rabatt på Ikoo hårborstar.
Använd kod: 2378
Giltig t.o.m. 5/6-16

Klicka HÄR för att komma till borstarna!

Olaplex No3


Just nu sitter jag med Olaplex No 3 i håret. Många av er har säkert hört talas om Olaplex förut och har kanske till och med läst det som jag har skrivit om Olaplex tidigare, men det tåls ändå att nämnas igen. Olaplex är en behandling i tre steg som hjälper till att laga hårets svavelbindningar. Steg 1 och 2 gör man på salong och steg 3 gör man hemma.

När jag var i Tylösand som modell så fick jag mig en helt ny hårfärg, jag har numera rosa hår. Att färga håret sliter otroligt mycket på håret och jag är så glad att Olaplex finns. Jag tror inte att jag hade vågat göra så mycket som jag har gjort med mitt hår nu om det inte var för Olaplex. 

Så här ser mitt hår ut nu:

Ikoo borstar Q/A + rabattkod

Samarbete

 

Q: Jättebra tips, en fråga bara, när du kammade håret i duschen och efteråt, tappade du mycket hår då?

A: Jag har testat borsten några gånger nu och jag har inte tappat onormalt mycket med hår. Jag menar, vi tappar ca 80-100 hårstrån om dagen och när jag använde denna borsten så fastnade några strån i borsten, men inte alls många. Den här borsten är även med och stimulerar hårbotten så att blodtillförseln ökar och hjälper då också till så att håret växer snabbare. Jag gillar den väldigt mycket.

 

RABATTKOD
Jag har nu fått möjligheten att ge ut en rabattkod på 20% till mina läsare i samarbete med P&M Scandinavia som säljer Ikoo Borstar.
Använd kod: 2378

ikoo borstar

Samarbete

För någon vecka sedan testade jag denna ikoo borste som ska vara mer skonsam mot håret och man kan också borsta håret när det är blött. Jag hade till och med mig den i duschen och borstade håret. Många av er har säkert hört det tidigare, men säger det ändå, att borsta håret när det är blött sliter mer på håret och det är därför bra att använda en borste som är mer skonsam. Ni vet Tangle Teezer? Ikoo borsten liknar den men jag tycker att den här kändes mjukare i "piggarna" och att den känns lite mer exklusiv ;) Sen har också ikoo en pocket utgåva, en liten mindre variant som passar perfekt att ha i väskan (den vita på bilden). Den har också ett litet skydd som är bra att ha på om den ska ligga i väskan bland alla andra saker man har med sig.

Grazette Colour Mask

Ikväll så ska jag sätta i en Colour mask i färgen Ashy Pearl från Grazette of Sweden för att neutralisera de varma tonerna i håret och göra de kallare. Eftersom de kalla tonerna oftast är blå och sätter sig ytligast på ett hårstrå så behöver man underhålla håret oftare för att behålla den kalla tonen.

How to make hair color last longer

Okej! Här kan man verkligen se vikten av att inte ha för hög värme på sina värmeverktyg och också vad viktigt det är att ha ett värmeverktyg där man kan ställa in temperaturen.

5 snabba frågor och svar om Olaplex

Vad är Olaplex, vad gör det och varför ska man använda det? Här är svaren på några av de vanligaste frågorna.

Vad är Olaplex?
Olaplex är både en behandling och en produkt i tre steg. No. 1 & No. 2 gör man hos frisören i samband med en kemisk behandling, till exempel färgning, eller som en fristående behandling. No. 3 tar man med sig hem och använder separat.

Varför ska man använda Olaplex?
Olaplex lagar hårets svavelbindningar och gör så att håret får högre kvalité, styrka och glans. Olaplex-molekylen skapar en jonisk laddning som lagar bindningarna i håret. Därefter tvättar man ur produkten ur det lagade håret.

Kan alla använda Olaplex?
Ja, alla kan använda Olaplex, ung som gammal, kille som tjej. För att hårets svavelbindningar bryts när man utsätter håret för yttre påverkan. Så som borstning, värmeverktyg eller kemiska behandlingar. Men dom som märker störst skillnad av Olaplex är de som utsätter håret för kemiska behandlingar, så som färg, blekning och permanent.

Hur ofta ska man göra en Olaplexbehandling?
Det beror helt på hur mycket yttre påverkan man utsätter håret för. Om man till exempel använder värmeverktyg så som fön, plattång och locktång ofta så bryts svavelbindningarna i håret snabbare. Rekommendationen är att man ska använda Olaplex No.3 Hair Perfector en gång i veckan.

Varför är Olaplex unikt?
För första gången kan man laga svavelbindningarna i håret vilket i praktiken innebär att man kan utsätta håret för fler/tuffa kemiska behandlingar så som blekning utan att hårets kvalité påverkas negativt, snarare positivt.


 

Bonus:
Tips: Om håret är riktigt skadad, sov med Olaplex No.3 Hair Perfector, det kommer göra stor skillnad.

 

Ny hårfärg

Igår var jag ledig och vad passar då inte bättre än att få håret fixat? Det blev X antal timmar där men nu är jag både ljusare och har en lila effekt i håret. Jättesvårt att få med det på bild, då ljuset studsade väldigt på håret, men man ser ändå att jag är lite mörkare i botten. Det blev väldigt häftigt då det skiftar lite i olika nyanser beroende på ljus.

 

Är inte Olaplex helt otrolig egentligen? Avfärgning efter avfärgning, blekning efter blekning och håret känns till och med bättre än vad det gjorde innan.

Testade även något nytt, Malibu C un-do-go Shampoo, ett djuprengörande shampoo som det till och med står att man kan använda i samband med Olaplex-behandling. Använde också Malibu C Miracle Repair.