FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Gravid

Fortfarande ingen bebis

 

Ännu har det inte kommit någon bebis och tyvärr kunde vi inte göra någon hinnsvepning idag hos barnmorskan heller, då hon inte kunde känna tappen. Så om det inte drar igång av sig själv så kommer jag bli igångsatt nästa vecka. Så nu är det bara att vänta och se vad som händer. 

Jag hoppas verkligen att allt går bra med förlossningen och att det inte tillstöter några komplikationer så att vi kan åka hem så fort som möjligt efter att han har kommit ut. Nu med tanke på situationen med Corona så får man inte ha med sin partner på BB-avdelningen, så jag vill verkligen åka hem så snart det går. Med Skylie så behövde vi stanna kvar ett tag då mina värden inte såg så bra ut med tanke på havandeskapsförgiftningen samt att Skylie hade lite gulsot och då hon var så liten så ville de ha lite extra koll. Nu med denna graviditet så har jag inte fått någon havandeskapsförgiftning samt att han kommer att vara större. Jag har ätit medicin för att motverka havandeskapsförgiftning samt gått på extra kontroller och tillväxtultraljud. Så jag hoppas att allt ska gå smidigt.  

Beräknad födsel

 

Idag 17/3 - 2020 är vår son beräknad att födas men än har jag inte känt av att något är på gång. Han verkar trivas bra i magen så vi får se när han väljer att titta ut. Vi har besök hos barnmorskan på torsdag och då kommer vi troligen att göra en hinnsvepning om inget skett innan det. Om det fortfarande inte händer något så kommer jag att bli igångsatt under nästa vecka. Men förhoppningen är väl att han själv väljer att komma ut nu inom det närmsta.   

Skylie

 

Tisdagen den 23 oktober 2018, kl. 11.44 kom vår dotter Skylie till världen! Hon vägde 2250 g och var 45 cm. Hon kom 3 veckor tidigare än beräknat då det visade sig att jag hade en ganska allvarlig havandeskapsförgiftning och det bästa sättet att få ordning på värdena var att förlösa. Så på måndagen 22 oktober blev jag inlagd och igångsatt. Hon föddes i vecka 36+6 och räknas som sen prematur. 

Förlossningen gick jättebra, men eftersom jag hade havandeskapsförgiftning och Skylie var så liten så behövde vi stanna kvar på sjukhuset ett tag innan vi fick åka hem. Det var så skönt när vi äntligen fick åka hem och det känns som att man blir mycket friskare direkt, bara för att man är i hemmamiljö. 

85% Avklarat

Musikmobil - Cam Cam

 

Nu har vi passerat 85% av graviditeten och från och med imorgon så kommer de inte att försöka stoppa en förlossning om vår lilla dotter bestämmer sig för att komma ut tidigare. Vi går in i vecka 35 imorgon och enligt vår barnmorska så är bebisar i denna vecka så pass stora/utvecklade att de klarar sig utanför magen. Men jag hoppas ändå att vår lilla tjej väjer att stanna kvar ett litet tag till i magen :)

 

Hur söt är inte musikmobilen? Den kommer från märket Cam Cam som är ett danskt märke som tillverkar produkter i ekologisk bomull.

Amning / Flaskmatning

Samarbete

 

Om allt går som det ska, så vill jag gärna amma vår dotter. Men man vet ju aldrig innan hur det kommer att bli, så att ha några flaskor hemma känns ändå bra så att man är förberedd. Även om allt funkar med amningen så kommer man ju ändå senare att gå över till flaska, så det är aldrig fel att ha det hemma ändå :)

 

Vill även påminna er om att använda koden "FELICIAOLSSON" hos Twistshake för att få 20% rabatt på allt pärlemo och pastell samt hela 60% rabatt på det sista av deras serie neon.

2 månader kvar!

Bilder tagna i v.32 (31+0)

 

Tiden går så himla fort, nu är det bara två månader kvar till BF. Det märks verkligen att hon börjar bli större nu, magen växer och rörelserna känns mer kraftfulla. Jag mår fortfarande väldigt bra, men har börjat bli lite mer svullen i anklarna efter en dag jag varit väldigt aktiv. Men för det mesta är det helt okej. Jag känner även av lite i svanken och bäckenet, men jag använder ett stödbälte och det hjälper till att avlasta en del :)

Förlossningsinformation

 

Idag ska vi iväg på en föreläsning om förlossningsinformation på sjukhuset. Det är en liten förberedande kurs/information inför förlossningen samt om amning. Det ska bli spännande att se vad det ger. Jag hoppas att de har mycket bra information att ge ut :)

Bäddat iordning

Bedside Crib - BabyDan // Påslakanset - BabyDan // Sänghimmel - Alice & Fox // Filt - VaniMeli

 

Så här ser det ut nu med lillans bedside crib och nu saknas bara en liten sängmobil och sen så klart vår lilla dotter :) När hon blir lite större så kommer vi att montera upp den andra spjälsängen, som är lite större. Nu i helgen när vi hade besök av min vän så fick vi ett superfint påslakanset i linne från NGbaby, från serien Mood. Jag blev superglad för det och fick till och med lite tårar i ögonen. Just det påslakansetet har jag kollat på så det passade perfekt. Jag kommer att visa det längre fram när vi tagit upp den andra sängen.

Vecka 30

Bilder tagna i vecka 30 (29+4)

 

Åhh, nu är det inte lång tid kvar tills hon är här och idag var vi hos barnmorskan och allt såg bra ut. När barnmorskan skulle lyssna på hjärtat så var hon väldigt livlig och rörde sig en massa så hela magen rörde sig :) Förra gången de kollade mina järnvärden så var de lite låga, men vi hade precis kommit tillbaka från USA och mina matvanor var väl inte de bästa. Men nu när vi är tillbaka i våra vanliga rutiner och matvanor så såg mina värden väldigt bra ut och jag behöver inte ta några extra tillskott, vilket jag är glad över. 

Jag är verkligen så glad över att min graviditet har varit så smidig och lätt och jag hoppas verkligen att det fortsätter så här. Det känns som att jag kommer att sakna att vara gravid när hon inte ligger kvar i magen.

Tvättat bebiskläder

 

De senaste dagarna har vi börjat förbereda massa inför att vår dotter kommer. Vi har tvättat bebiskläder så det står härliga till :) Hehe på de här bilderna ser det ut som att vi nästan bara har kläder som går i de rosa tonerna, men det här är bara en del av det och än är vi inte helt klara.

Jag har monterat upp den lilla sängen (bedside crib) till vår dotter samt skötbord. Nu när vi har lite mer bebis saker framme så börjar det kännas ännu mer verkligt att vi snart ska bli föräldrar. Är i vecka 30 nu så det är inte så lång tid kvar tills att hon är här! :)

Besök hos barnmorskan

Klänning - JFR // Skor - JFR // Smycken - Lily and Rose

 

Tänk vad tiden går fort, på de här bilderna var jag gravid i vecka 20 och nu har jag precis gått in i vecka 28. Det har verkligen hänt så mycket och tidigare under veckan var vi på besök hos barnmorskan igen. Vi fick lyssna på hjärtat, mäta magen och pratat lite om förlossningen och andra saker. 

Nu när det börjar närma sig så blir besöken hos barnmorskan betydligt tätare, men det känns bra, så att man ser att allt är okej. 
Vår lilla dotter är just nu väldigt livlig och rör sig en massa, man kan se att magen rör sig och det är väldigt häftigt att känna och se rörelserna. Däremot så jag jag denna veckan börjat sova lite mer oroligt. Har svårare att somna, men jag läste att en del forskare menar att det är naturens sätt att förbereda föräldern på alla vaknätter efter förlossningen. Så nu är det bara att börja vänja sig vid att inte få sova lika mycket och djupt.

3 månader kvar + Rabattkod Twistshake

Samarbete

Mössa & Tofflor - Newbie // Amningskudde - Milki // Nappflaska - Twistshake

 

Idag är det exakt 3 månader kvar tills vår lilla dotter är beräknad :) Åhh vad jag längtar så efter att få hålla om henne. Snart kommer vi montera upp sängen och skötbordet så att det är klart. Ska även tvätta alla bebiskläder som vi har köpt. Vi har fortfarande några saker vi måste köpa till henne, så det är något som vi måste göra snart. 

 

För er som missade rabattkoden från Twistshake, här kommer en ny kod som get 20% rabatt på allt pärlemo och pastell. Koden ger även hela 60% rabatt på det sista av deras serie neon. 

Ange kod: FELICIAOLSSON

 

Twistshake´s nappflaskor har en anti-kolik ventil som motverkar spädbarnskolik samt ett mixernät som löser upp eventuella klumpar.

100 dagar kvar

 

Kan inte förstå att det nu bara är 100 dagar kvar till vår lilla tjej kommer, om hon nu vill komma på utsatt dag :) Vi har BF 13 November.

Jag känner av väldigt mycket rörelser från den lilla tjejen i magen och det är såå mysigt. Det märks att hon börjat bli lite större nu, för ibland när hon rör sig så kan det kännas både på höger och vänster sida samtidigt. Enligt de gravid-appar jag har så är hon mellan 30-35 cm. 

Jag känner mig så lyckligt lottad som har mått så bra under graviditeten och jag hoppas att det fortsätter så resten av tiden. Jag har inte haft några direkta cravings, har inte gått upp särskilt mycket i vikt eller mått så illa. Jag kände mig väldigt trött i början av graviditeten och hade lite illamående innan frukost, men det var allt och det var som sagt i början. Nu mår jag verkligen toppen och bara längtar efter att få träffa och hålla om min lilla dotter:)

Finaste Amningskudden

 

Alltså hur fin är inte denna amningskudde?!? Det bästa är även att den är otroligt mjuk och skön. Milki Amningskudde är fylld med små microkulor så den formar sig väldigt bra. Nu har ju vår bebis inte kommit än, men denna kudde passar även perfekt som stöd under graviditeten.

Jag älskar den lilla detaljen med sidenbandet, tycker det är såå fint. Denna amningskudde blir nästan som en liten inredningsdetalj och det gör liksom inte så mycket att den ligger framme. Tack vare sidenbandet så kan man knyta åt kudden om det skulle behövas. Jag tror även att vår lilla bebis kan ha denna som ett litet sittstöd när hon blir lite äldre. 

Som ni säkert vet så är ju ett liv med en bebis inte alltid så rent, så det är verkligen ett måste att man kan ta av och tvätta tyget vilket man kan göra på denna.

Milki Amningskudde finns i två färger i dagsläget, Woodrose (den jag har) samt Grey Melange. 

 

 

HÄR // HÄR

Midsommar + Rabattkod JFR

Samarbete med JFR

Klänning - JFR // Skor - JFR // Armband - Lily & Rose

 

Hoppas att ni alla hade en riktigt härlig midsommar! Själv var vi hemma hos mina föräldrar i Karlstad och firade midsommar. En väldigt lugn midsommar, men ändå väldig trevligt. För min del blir det ju inte direkt mycket festande nu när jag är gravid, så det passade perfekt med en stilla midsommar :)

Älskar klänningen jag har på mig, passar perfekt att ha både som gravid och inte :) Klänningen och skorna är från JFR.se och i samarbete med dem så har jag fått möjligheten att dela med mig av en rabattkod som ger 20% rabatt på hela deras sortiment (ej rea). 

Ange kod: Felicia20

En liten flicka

 

Efter både blodprov och ultraljud visar det sig att vi kommer få en liten dotter! En liten flicka som redan är så älskad och som vi längtar så mycket efter. 

Vi ska ha barn!

 

En stor nyhet som varit så svårt att hålla inne är att vi väntar barn! :) I november kommer det en liten bebis till oss och jag längtar så mycket. Vi har precis gjort rutinultraljudet och allt såg bra ut med den lilla bebisen och nu går vi ut officiellt med graviditeten. Vi är redan i slutet av vecka 19 (18+6) och imorgon går vi in i vecka 20. Känns på något sätt lite ofattbart, men helt underbart. 

Under graviditetens gång så har jag ändå mått väldigt bra, vilket jag är otroligt glad och tacksam över. Det var i början jag kunde känna av lite illamående samt att jag var otroligt trött, men annars har jag mått bra. Nu när jag också är i andra trimestern så mår jag väldigt bra och känner mig även piggare. Jag har även kännt av rörelser i magen och det är så häftigt.