FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Frågor och svar

Q/A

 

Måste först och främst säga tack till alla fina kommentarer jag fått den senaste tiden! :) Blir verkligen superglad för det! Jag ska också passa på att säga välkommen till alla nya besökare! Jättekul att ni hittat till min blogg och jag hoppas att ni vill fortsätta kika in här :)

Eftersom jag har fått en del frågor så tänkte jag att jag gör ett litet Q/A inlägg :) Har ni fler frågor så är det bara att ni frågar på så ska jag försöka mitt bästa med att ge er ett bra svar! :)

 

 

 

Q: Låter inte som ett dumt schampo och balsam. Men är det dyra produkter?
A: Priset för Kérastase produkterna är ca 200 - 400 kr / produkt :) Produkterna säljs endast via auktoriserade Kérastase återförsäljare. 

Q: Innehåller den sulfatet osv? eller är det olja från majs som är innehållet? dom lät annars inte så himla dumma faktiskt! Kan du inte lägga ut bilder på resultatet!
A: Kérastase produkterna är fria från silikoner och parabener och är sammansatta av olja från majs, kamelia, argan, pracaxi (i schampot) & amlaextrakt (i balsamet). Självklart kan jag lägga ut bilder på resultatet :) Det kommer i ett eget inlägg :)

 

 

Q: Vart är ni någonstans? Maten påminner om den jag åt på ett ställe som heter Pho i Budapest :)
A: Vi var på ett ställe som heter Steamy Pho som ligger vid Odinplatsen i Göteborg :)

 

 

Q: Åh i mina trakter Ljungskile va? Bor du i närheten?
A: Vi var på en andra Laxbutiken som ligger i Heberg :) Vi bor i Göteborg, så egentligen är det nog närmre till den i Ljungskile;)

 

 

Q: Vad spännande resor! Vart i Kina är det ni ska? :)
A: Ja det ska bli riktigt kul! Vi ska åka till Peking (Beijing) :)

Q: Oh spännande, hur länge ska ni vara iväg? :)
A: Lite drygt en vecka! :) Vi åker på en måndag och kommer hem på en tisdag :)

Q/A - Vart kan man köpa klänningen?

Har fått en fråga om denna klänningen så tänkte att jag kunde svara på frågan i ett nytt inlägg:

F: Hej så snygg klänning får jag fråga vart man kan köpa denna? :)

S: Tack så mycket! Klänningen kommer från Shein.com och du hittar den HÄR! :)

Q/A Egen domän

Q: Hur gick du tillväga när du skaffade egen domän på bloggen?

 
A: Innan jag började blogga på For.me så bloggade jag på blogg.se och då fick jag förfrågan av en som jobbar på For.me om jag skulle kunna tänka mig att bli en utav deras modebloggare. Det var jag så klart intresserad utav och i samband med att jag bytte portal så fick jag också en egen domän, då jag blev deras modebloggare. 
 
Det går också att köpa en egen domän, t.ex. hos loopia.se och det kostar ca 129kr/år för en .se adress och ca 99kr/år för en .com adress. 
 
Nu kan det vara lite olika på olika bloggportaler hur man får domänen ändrad men det bästa är att kontakta den bloggportalen man bloggar på och hör med dem hur man ska gå vidare.

Vart kan man köpa boken?

 

Jag har fått frågan om vart man kan köpa den här boken och eftersom jag fick den här så har jag själv kollat lite vart den finns att köpa. Den finns säker att köpa hos de flesta bokhandlare men om man vill beställa den på nätet så har jag hittat den HÄR!

Jag kommer självklart att dela med mig utav några av recepten så snart jag har hunnit testat. Behöver bara köpa hem lite ingredienser ;)

Svar på tal

Ni hittar stövlarna HÄR

 

Hej! har länge funderat på att köpa dessa stövlar men osäker på om de är sköna att gå i! dock är de super snygga!! vad tycker du, är de sköna att gå i? för någon som inte är så jätte van att gå i klackskor... :)

- Jag tycker att dessa stövlar är ganska sköna att gå i. Klacken är ca 10 cm och för mig är inte det en super hög klack då jag är van att gå i betydligt högre. Däremot är det inte någon platå där fram och när det inte är det så kan jag ibland tycka att det blit lite svårare att gå i. Men jag tror det helt beror på vad man är van. Men kan säga att detta är några av de lite lättare klackskorna jag har :)

 

Fråga om Olaplex

 

Åh, vilken salong utför detta? 😊

- Jag har gjort mina Olaplex behandlingar på Saxarna i Karlstad. Tror att fler och fler salonger runt om i Sverige har börjat med detta. Sedan har även Grazette kommit med en liknande produkt som heter ProCortexx som jag också har testat. Jag kommer skriva mer om det inom kort.

 

Har ni några mer frågor om Olaplex eller om ProCortexx så kommer min mamma som är frisör svara på dessa frågor i ett inlägg som publiceras till veckan. Så fråga på nu! :)

Vart är halsbanden köpta?

 

Fråga: Hej! I vilken butik finns det vänstra halsbandet? Jättefin blogg föresten :))

 

Svar: Tack så mycket! Det vänsta halbandet köpte jag i Stockholm på Accessorize och det högra på Glitter.

 

Nu är hösten här

Model Felicia Olsson
Photographer Lina Flodins
Bilder från förra året.
Har fått en fråga från Klara hur lång jag är och jag är 167-168 cm lång (beror på vart jag har mätt mig).

Location pictures

Nu har jag kommit hem från dagens fotografering. Jag känner mig väldigt nöjd efter dagen. Längtar efter att få se bilderna.

Svar på tal:

Fina kläder. Många dock. Att du behöver så mycket för en enda fotosession

SVAR: Håller med om att det var mycket kläder, men anledningen till varför jag tog med så mycket är för att man ska ha möjligheten att byta. Nu denna gång blev det endast två outfits som vi fotade, men det är ändå skönt att ha med sig lite extra ifall att. Den här gången visste jag inte heller exakt vad fotografen ville ha, så kände att det var lika bra att ta med några så att man kan välja.

My Make-up

 
Tänkte berätta lite hur jag gjorde denna sminkning och vad jag använde när jag gjorde den.
Det blev visst ett väldigt långt inlägg men jag hoppas att ni orkar läsa det ändå:)
 
Jag började som vanligt med att lägga en grundsminkning med True Match foundation från Loréal sedan IsaDora´s Bronzing Powder under kidbenen. När det gäller ögonsinkningen så började jag med de vita partierna där jag använde en vit inliner kajal från IsaDora för att rita upp vart jag skulle ha det vita. Över det har jag lagt på en vit ögonskugga. Jag tog sedan en smal och ganska kompakt sminkborste för att göra de blå strecken med ögonskugga vid kanten av det vita. Tog sedan en mer "fluffig" borste för att sudda ut det blå under ögonen, vid näsan och vid ögonbrynen. Tog även på lite mer ögonskugga på de ställena. Vid "vingarna" eller stecken lät jag det vara. Sen på mascara så är ögonen klara.
 
Nu till läpparna, där börjae jag med att återigen anväda den vita inliner kajalen för att markera läpparna. Sedan tog jag en krämig vit ögonskugga från Maybeline och fyllde hela läpparna. Den blå färgen är ögonskugga som jag la längst ut vid mungiporna och suddade sedan ut ögonskuggan mot mitten på läpparna. Duttade lite av den vita krämiga ögonskuggan i mitten för att förstärka det vita. Sen är det KLART!
 
 

Autumn


Model: Felicia Olsson
Photographer: Lina Flodins
Här har ni de första bilderna från gårdagens fotografering. Vi hade verkligen jätte kul där ute i skogen, men det var inte direkt varm. Så på slutet kunde vi knappt röra fingrarna, men vad gör man inte för konsten.
 
Fick en fråga om vart min väst kommer ifrån och jag har köpt den på Lindex och den kostar 399:-

Hur jag började som modell

När jag var ungefär 6 år var jag med på en hårvisning som modell. Det var 300-400 frisörer som var med och kollade på den visningen och det var första gången jag var modell på riktigt. Då var det dock inte fotografering utan då var det mer "catwalk" som gällde. Sedan efter det har jag gjort några små uppdrag, mest har jag varit med på visningar. Sen i högstadiet började jag ock Lina i samma klass och som säker många vet har ju hon ett brinnade intresse för fotograferingar, vilket gjorde att vi började ha photoshoots tillsammans. Det är egentligen där igenom som jag började som fotomodell. Sen har det i stort sett bara rullat på kan man säga. Visserligen har inte jag lägt ner jätte mycket tid och energi för att bli en "känd" modell, men det skulle vara kul om min modell karriär kunde utvecklats lite mer i alla fall:)  

Vart är kepsen köpt?

image description

Fick en fråga om vart jag har köpt min keps. Jag köpte den i Turkiet, Alanya men jag har sett denna på bland annat Stadium.

Vart kan man köpa Crush serien?
Fick en fråga för ett tag sen angående var man kan kan köpa Crush seiren, den jag skrev om i mitt inägg där jag pratade om vilka produkter jag använder till mitt hår. Alla produkter från Grazette går endast att köpa hos/via frisör. Alltså kan man även köpa via vissa hemsidor. 
Bio silken kan man köpa hos vissa frisörer och jag har även sett att vissa kicks har den.

SvarJag har eller man kan nog säga att jag hade ett födelsemärke på ryggen som hade börjat växa. Min mamma hade ett födelsemärke som det var förändringar i, så därför ville jag ta bort mitt innan det började utvecklas något mer. Tror dock inte att det var något farligt med mitt, läkaren sa att det såg normalt ut. Men vill vara på den säkra siden.

Svar på frågorna
Vem är din bästa vän?
Svar: Jag har inte en som är min bästa vän, utan jag har många jätte bra vänner.

Utekväll eller hemmakväll?
Svar: Utekväll

Jobba eller gå i skolan?
Svar: Jobba

Hur lång är du?
Svar: ca. 166-168 cm

Hur känner du och Lina Flodins varandra?
Svar: Vi gick i samma klass på högstadiet och det var där som vi lärde känna varandra.

Hur gammal är du?
Svar: 18 år

Varför blir du inte modell "på riktigt"? Du är jättesnygg ju!
Svar: Tack så mycket. Jag har funderat lite på att visa min portfolio för olika agenturer, men det har inte blivit av. Jag har varit hårmodell ett antal gånger och tycker att det är jätte kul, men det tar upp väldigt mycket tid som man inte tänker på. Så om jag skulle satsa på modellyrket nu skulle jag kanske inte hinna med skolan. Så det får i så fall bli till sommaren, och än så länge håller jag det på hobby nivå.

Vilka gymnasieprogram stod det mellan när du skulle börja gymnasiet?
Svar: Först ville jag gå någon praktisk linje för att jag ville skapa något och jag var lite trött på skolan och pluggande, men jag visste inte vad jag ville bli och jag ville ha möjligheten att bli vad jag vill senare när jag har kommit på vad jag vill. Så då tänkte jag på natur som är en väldigt bred linje, men det är i stort sett bara teoretiskt, så därför blev det en blandning, naturestet med inriktning bild. Både teoretiskt och praktiskt.

Varför började du blogga?
Svar: Jag har bloggat förut men tröttnade. Men så en dag skaffade en kompis en blogg och då blev jag lite sugen på att börja igen, så då gjorde jag det.

Gillar du hästar?
Svar: Ja, det är härliga djur. Började rida när jag var 6 år och sen skaffade jag foderhäst när jag var ca. 12 år. Men vid 10 års ålder började jag tycka om barn allt mer så då var jag barnvakt också som tillslut tog över hästintresset.

Vilken är din favoritbutik?
Svar: Åh vad svårt, gillar många butiker och det beror lite på vad jag är ute efter, men H&M är ju alltid en butik som funkar.

Vilken skola?
Svar: Sundsta-Älvkullegymnasiet, fast jag går på Älvkullen.