FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kategori: Barnvagnar

Vinterväder

 

Vilket härligt vinterväder vi har nu. Här skiner solen för fullt och jag och barnen har varit ute på en prommenad i väntan på att min man/barnens pappa  ska komma hem från jobbet. Det känns att våren börjar närma sig, snön smälter och backen är torr på sina ställen, så himla härligt. Jag tycker ändå det var skönt att det kom snö så att vi fick en riktig vinter, för då känns det mer som att det blir en riktig vår på det.

Doona+

 

Doona+ Babyskydd/Barnvagn är nog en av de babyprodukter vi använt som mest och det är inte så konstigt. Den är så otroligt smidig och går från vagn till babyskydd på några sekunder och man klickar enkelt fast den i en bas i bilen. Basen monteras med Isofix-fästen. Den är också väldigt lång i ryggen vilket gör att den går att använda ganska länge. Som de flesta andra babyskydd är maxviken 13 kg. 

Recension Petite Chérie Heritage Duovagn 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom

 

Jag tror nog att av alla de vagnar jag har så är det den här vagnen från Petite Chérie som jag har fått mest frågor om. Så jag tänkte att det kan vara en idé att skriva en mer utförlig recension om vagnen. 

Som sagt, vagnen är från märket Petite Chérie och modellen heter Heritage och finns att köpa hos Jollyroom. Denna modell är från 2020 och är i färgen Moss Green. Vagnen är testad och godkänd för en maxvikt på 22 kg. Vagnens vikt är 16,3 kg.

 

 

En av de mest återkommande frågorna är "Hur är den att köra?"

 Jag tycker att den är lätt att köra och den fungerar bra på olika underlag tack vare lufthjulen. Den är också nätt vilket jag gillar så att man tar sig fram enkelt.

 

 

Liggdelen känns rymlig och har ett innermått som är B:31 cm x L: 75 cm x H:20. I liggdelen ingår det en madrass ovh vindskydd som man lätt tar av och på med hjälp av tryckknappar.

 

 

Suffletten på liggdelen är rejäl och den extra kepsen går att anpassa efter hur mycket solskydd man behöver. Det är även möjligt att öppna upp för ventilation.

 

 

Då liggdelen är utrustad med ett bärhandtag i suffletten så behöver man trycka in två knappar (en på vardera sida) för att fälla suffletten.

 

 

Liggdelen har ett stabiliseringsstag som sitter fast i varukorgen. När man ska ta av liggdelen behöver man som steg 1: snäppa loss den och trycka upp den i fästen under liggdelen. Steg 2: tryck ner knapparna på vardera sida av liggdelen (det är minneslås, så man kan göra det med en hand). Steg 3: lyft av liggdelen.

 

 

 Sittdelen är vändbar så att barnet kan sitta åt båda hållen. Ryggen går att justera i tre lägen med hjälp av handtaget bak på ryggen. 

Mått på ryggen: 49 cm x 30 cm
Mått på sitsen: 22 cm x 30 cm
Mått på fotstödet: 21 cm x 29 cm (något smalare längst ut på fotstödet)

 

 

Vagnen har 5-punktsele med axelbarn som går att justera i två olika lägen.

 

 

Suffletten på sittdelen är rejäl och har en tittlucka så att man kan se ner på barnet när man har sittdelen vänd ifrån sig. Suffletten är förlängningsbar med ventilation. Det går även att ta av en del av tyget för att öppna upp för ännu mer ventilation.

 

 

Fotstödet går att justera i flera olika lägen med hjälp av två knappar på sidan av fotstödet, en på vardera sida. 

 

 

Frambågen/bygeln på sittdelen som barnet kan hålla sig i går också att justera, med hjälp av två knappar. Om man önskar så kan man öven ta av bygeln, vilket man gör med två knappar på insidan av bygeln.

 

 

För att ta av sittdelen så trycker man in knapparna som sitter mellan sufflettfästet och bygeln och sedan lyfter av sittdelen.

 

 

Petite Chérie Heritage har 4 hjul varav alla är lufthjul, med innerslang. De bakre hjulen är 12" (28 cm) och de främre hjulen är 7-8"(20cm). De främre hjulen är svängbara och de går även att låsa vid behov, till exempel vid grusväg. Dock rekommenderas det inte att alltid ha de i låst läge, utan detta är till för att avända vid vissa tillfällen.

Vagnen har en fotbroms som sitter mellan de bakre hjulen. På yttre delarna av hjulaxeln, innan hjulen sitter indikatorer som visar om bromsen är i eller ej. De visar rött vid låst läge och grönt vid upplåst läge.

 

 

Handtaget är klätt i snygg läderimitation och går att justera i flera lägen. Petite Chérie har så kallat knäledschassi/knäledshandtag, vilket innebär att man kan böja handtaget för att justera läget. Man justerar handtaget genom att trycka in två knappar på insidan av handtaget.

 

 

Mått hopfälld (endast chassi): 78 cm x 60 cm x 28 cm
Mått hopfälld (med sittdel): 78 cm x 60 cm x 46 cm
Mått hopfälld (med sittdel, utan bygel): 78 cm x 60 cm x 30 cm

 

Barnvagnen kan fällas ihop med sittdelen vänd i färdriktningen (framåtvänd). Liggdelen behöver man ta av innan man fäller vagnen. För att fälla vagnen så drar man fästena som sitter på chassit nedanför handtaget (nedanför knälederna som justerar handtaget) mot sig/mot handtaget. Medan man dragit dem mot sig så fäller man hela handtaget/chassit ner mot bakeck. När man fäller ihop chassit så går transportlåset i automatiskt, så att det blir lättare att lyfta chassit, till exempel när man ska i och ur bilen. Den sitter på sidan av chassit (höger sida när man står bakom vagnen), nära bakhjulet. När man ska fälla upp vagnen så behöver man först lossa på transportlåset, och sedan ta tag i handtaget och lyfta upp vagnen och klicka i den i uppfällt läge. Önskar man att vagnen ska bli något lite mindre så kan man ta av bakhjulen på vagnen genom att klicka in knappen som sitter i mitten av fäljen på hjulet och sedan dra hjulen mot sig.

 

 

När man köper Petite Chérie Heritage så ingår ett set med bilstolsadaptrar som är kompatibla med babyskydd från Maxi-Cosi, Cybex och BeSafe.Väligt smidigt så att man inte behöver bära babyskyddet samt att man kan låta bebisen fortsätta sova. Det man ska tänka på är att rekommenderas att man max har bebisen i babyskyddet i 30-45 minuter i sträck då det kan bli påfrestande för bebisens rygg. För att fästa babyskyddet på vagnen så sätter man först dit adaptrarna. De är märkta med L och R och det är sett ifrån när man kör vagnen, alltså när man står vid handtaget. Sedan klickar man in babyskyddet.

För att lossa babyskyddet så gör man det via babyskyddets knappar. När man vill ta bort adaptrarna från chassit så sitter det knappar på adaptrarna på insidan (i höjd där jag har tummen på första bilden på adaptrarna fast på andra sidan).

 

 

Även regnskydd är något som följer med när man köper den här vagnen. Regnskyddet är mer anpassat för sittdelen men det fungerar även att använda det på liggdelen. Regnskyddet är i genomskinligt plast och självklart finns det lufthål. Det finns karborreband att fästa regnskyddet, så att det sitter kvar ifall det blåser.

 

 

En liten sammanfattning med + och -


+ Lätt och smidig att köra
+ Rullar mjukt även på ojämt underlag (grus)
+ Prisvärd och man får med tillbehör
+ Suffletterna ger bra solskydd
+ Nätt för att ändå vara en ganska rejäl duovagn

 

- Hade önskat mjukar tyg i liggdelen (där är det dock lätt att bädda för att göra det mysigare)
- För mig hade det räckt med en ventilation på suffletten och hellre haft förlängningsdelen i vanligt tyg

 

Den här vagnen får ändå ett högt betyg då den känns väldigt skön att köra och båda mina barn sitter/ligger väldigt bra i den. 

Petite Chérie Heritage finns att köpa HÄR!

TwistFlash: Twistshake Rabattkod + Fix i trädgården

Samarbete med Twistshake

 

TwistFlash är igång och Twistshake erbjuder just nu 50% rabatt på ALLT! Få ytterligare 5% rabatt med min rabattkod FELICIAOLSSON55 och få totalt 55% rabatt!

Det är så bra nu när det börjar bli lite kyligare att man kan sätta på en liten fotsack på vagnen från Twistshake. 

 

Igår blev det lite fix i trädgården. Vi har lite kvar som vi behöver bli klara med innan vintern, men vi närmar oss klara vilket känns skönt. Vi har ju vår lilla hjälpreda Skylie ;) Det vi har kvar är att bli klara med stenkanten vid häcken, samt att fylla på med lite mer jord där det behövs. Vi ska också få bort jordhögen vi har kvar och vi kommer att använda jorden för att jämna ut vår gräsmatta. 

Doona+ Solskydd

 

Ett av tillbehören som finns till Doona+ är solskydd, något som uppskattas av både mig och Jaxson. Riktigt bra är att man kan använda detta både nör man använder babyskyddet i bilen eller när man använder den som vagn. Solskyddet fästs lätt och smidigt på babyskyddet/vagnen och jag gillar att det fortfarande är öppet så att det kommer in luft. När man går med vagnen så är det bra att man kan öppna upp dragkedjan på toppen så att man kan se ner på sitt barn. Solskyddet har ett skyddande ytterlager som ger UV skydd (UPF +50). Råkar solskyddet bli smutsigt så kan man tvätta det i maskin på 30°C.

BVC besök + Vaccin

 

Igår var vi iväg till BVC för 5 månaders kontroll för Jaxson. Det gick jättebra och han fick även vaccin som gick förvånansvärt bra. Han grät bara lite grann och sen var det bra. Vår BVC sköterska sa att hon normalt sett inte blåser bubblor till så små barn men då Jaxson är väldigt med så testade hon och det verkade funka riktigt bra som sagt. Har inte märk så mycket på Jaxson efter heller mer att han blivit lite extra trött, men han har inte varit ledsen så det känns skönt. 

 

En helt annan sak, alltså Doona, hur smidig är den inte. Vagn och bilstol i ett och det går på bara några sekunder. Så smidigt som t.ex nu när vi var på BVC och Jaxson verkar trivas bra i den också.

Twistshake Tour Tillbehör + Rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Såhär på sommarkvällarna när myggen kommer så är det så skönt att man kan sätta på myggnätet på vagnen. Man vill ju inte att ens lilla älskling ska bli myggbiten. Jag gillar att Twistshake har ett myggnät som är anpassat till deras barnvagn Tour. Sen mugghållaren är ju också så smidig så att man lätt kan ställa ner en flaska. 

Ni har väl inte missat Twistshake´s Cray Cray? Med rabattkoden FELICIAOLSSON55 får ni 55% rabatt på allt. 

 

 

Nöjd storasyster

 

Här har vi en nöjd storasyster som kan köra lillebror i den nya vagnen/bilstolen från Doona. 

Petite Chérie Heritage Liggdel

 

Den här vagnen, Petite Chérie Heritage har jag haft till Skylie, men endast sittdelen. Så nu när Jaxson är här så har han fått börja använda vagnen, men nu liggdelen istället. Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om vagnen som ni kan se HÄR.

Recension Twistshake Tour Barnvagn + Rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Nu har jag använt Twistshake Tour barnvagnen ett litet tag och jag blev glatt överraskad av hur lättmanövrerad denna vagnen är, både på jämt underlag och på grusväg. Oftast brukar mindre vagnar och sulkys inte vara så lätta att köra på grus, men denna gick över förväntan. Skylie verkar tycka om denna vagnen väldigt mycket då jag inte ens hann få på alla hjulen innan hon skulle sitta i den. 

 

 

 

Twistshake Tour är en lätt och smidig sulky med svängbara framhjul. Hjulen är punkteringsfria. Vagnen väger 7 kg och kan användas av barn upp till 15 kg. Den finns i färgerna grå (som vi har), svart och beige. Det finns tillbehör till vagnen så som regnskydd, myggnät, mobilhållare, parasoll och mugghållare.

 

 

Vagnen har 5-punktstele med ett spänne som är lätt att hantera. Axelbanden går att justera i 3 olika lägen. Sittdelen är bred och rymlig. 

Mått på ryggen: 43 cm x 32 cm
Mått på sitsen: 24 cm x 32 cm
Mått på fotstödet: 13 cm x 33 cm

 

 

Twistshake Tour har justerbart fotstöd med en fotplatta där barnet kan vila fötterna. Bygeln som barnet kan hålla sig i går att ta av.

 Mått från sitsen ner till fotplattan är 28 cm.

 

 

Ryggen går att justera steglöst.

 

 

Bra sufflett med tittlucka samt att man kan öppna upp lite nertill för ventilation.

 

 

En bred varukorg som klarar ca 3 kg, samt en rejäl fotbroms på hjulaxeln som är lätt att bromsa och låsa upp. 

 

 

Vagnen är lätt och smidig att fälla ihop och man behöver inte ta av sittdelen. Twistshake Tour kan både ligga och stå när den är hopfälld. Transportspärren går i automatiskt när man fäller ihop vagnen så att den blir lättare att t.ex lyfta in i bilen. Tack vare handtaget så blir vagnen extra lätt att bära. 

Mått på vagnen när den är hopfälld:

Längd: 61 cm
Bredd: 51 cm
Djup: 36 cm

 

 

Här kommer en liten sammanfattning med + & -

 

+ Lättmanövrerad och smidig
+ Bra fjädring
+ Låg vikt på vagnen
+ Lätt att fälla ihop och fälla upp

 

- Hade önskat ställbart handtag
- Varukorgen är bred men hade önskat att den var något djupare

 

Är överlag väldigt nöjd med vagnen körkomfort samt hur Skylie sitter i vagnen. Hon sitter gärna i vagnen och hon sover även bra i vagnen. 

I samarbete med Twistshake ger rabattkoden FELICIAOLSSON55 hela 55% rabatt på deras produkter och beställer man över 500 kr så skickas ordern fraktfritt.

Twistshake Tour + Rabattkod

Samarbete med Twistshake

 

Skylie somnade riktigt gott i nya vagnen från Twistshake. Vagnen heter Tour och finns i tre färger, grå (som vi har), svart och beige. Den känns väldigt skön att köra. En recension på vagnen kommer om några dagar. 

Så länge kan jag passa på att påminna er om rabattkoden FELICIAOLSSON55 som ger 55% rabatt hos Twistshake

Silver Cross Wave singel & syskonvagn

 

Åh vad vi längtar så efter vår lilla bebis så att vi kan börja använda vår Silver Cross Wave som tandem/syskonvagn. Vi har ju använt den här vagnen mycket som singelvagn till Skylie och det är verkligen så smidigt att man kan göra om den till en syskonvagn utan att behöva köpa till några extra delar, då adaptrarna man använder ingår när man köper vagnen som en duovagn (singelvagn). Däremot när det är dags för det lilla barnet att sitta så behöver man köpa till en extra sittdel.

 

Här nedan kan ni se några bilder på hur vagnen ser ut som när man använder den som en singelvagn. 

 

Under samma promenad

 

Kan ni förstå att dessa två bilder var tagna under samma promenad. Tänk att det kan skilja så mycket på hur träden ändrat färg på löven. Rätt så häftigt ändå :)

Petite Chérie Heritage

Annons/Reklam för Jollyroom

 

I helgen var jag ute på promenad med Skylie i nya Petite Chérie Heritage vagnen och den fick väldigt bra betyg av både mig och Skylie. Som ni ser så sov hon väldigt gott i vagnen. Jag tyckte den var väldigt skön att köra på både asfalt och grus, tack vara lufthjulen så rullade vagnen väldigt mjukt. Det blir lätt att vagnar som har EVA eller PU hjul blir lite mer stötiga på grus, så lufthjul är att föredra om man ska gå på grusväg. Petite Chérie Heritage har ganska rejäla hjul där framhjulen är svängbara så att den blir lätt och smidig att manövrera. Det går även att låsa framhjulen när man går på mer ojämnt underlag.

Sittdelen känns rymlig med lång rygg och det var absolut inga problem att få dit åkpåsen. Sittdelen har 5-punktssele som går att justera i två höjdlägen. Även bygeln går att justera vilket jag gillar. Självklart går det även att ändra läge på fotstödet samt handtaget. Jag tycker att läderdetaljerna på bygeln och handtaget gör att vagnen får en mer exklusiv look, vilket jag gillar. På suffletten finns en tittlucka som är perfekt när barnet sitter framåtvänd, då det går att vända på sittdelen. Bromsen indikerar även grönt när det går att rulla och rött när den är I låst läge.

När man köper en Petite Chérie Heritage så ingår liggdel, regnskydd samt bilstolsadaptrar så att man kan klicka på ett babyskydd. De babyskydd som passar är: Maxi Cosi, Cybex och BeSafe. När Skylie var liten och vi använde babyskydd till henne så var det en funktion som vi använde oss av väldigt mycket, då det var otroligt smidigt att bara klicka på babyskyddet på vagnen om man snabbt skulle in till affären. Sen är det inte att rekommendera att använda babyskyddet för länge, gärna max 30-45 min, men det är verkligen så smidigt när man ska göra snabbare ärenden.

Silver Cross Wave Sittdel

 

För ett tag sedan bytte vi till sittdelen på vår Silver Cross Wave. Man märker verkligen att Skylie blivit äldre och uppskattar verkligen att få sitta upp så att vi bytte till sittdelen var en hitt för henne. Silver Cross Wave har en ergonomisk sittdel, alltså att rumpan blir "skålad" (syns bäst på näst sista bilden jag lagt upp här ovan). Så när man fäller ryggen så följer hela sitsen med men det går att vinkla fotstödet separat om man så önskar. Vissa barn föredrar en ergonomisk sittdel och andra föredrar en "vanlig" sittdel där man fäller ryggen och det blir ett plant läge. Vi har vagnar av båda slagen och Skylie gillar dem båda. Självklart kan man vända på sittdelen så att barnet sitter framåt, men då Skylie fortfarande är ganska liten så har vi valt att ha henne vänd mot oss. 

Jag gillar den tilltagna suffletten på vagnen. då det finns en keps man kan vika ut (fick dock inte med den på dessa bilder, så lägger ut ett nytt inlägg om det senare). Vagnen känns också ombonad tack vare den extra sittdynan som följer med.

Sommarbebis

Samarbete

 

Vad den här lilla tjejen njöt av att sitta på gräset. Jag kom på att det faktiskt blev första gången hon satt på gräsmattan så det var en ny och rolig upplevelse för Skylie. Så himla gulligt också att hon sitter och håller i skötväskeryggsäcken från Skip Hop. Är så nöjd med ryggsäcken och den känns verkligen så sommarfin i den rosa färgen. 

 

Wow vilken dag!

 

Wow vilken dag det blev, hur fint som helst. Nu när det var sånt himla fint väder så passade jag på att tvätta bilen medan Skylie sov i vagnen. Vid garaget blev det lite skugga så det var perfekt att ställa vagnen där, så jag kunde se henne samtidigt som hon inte behövde vara i solen.

Måste också säga det att Silver Cross Spirit har blivit nya favorit vagnen. Skylie älskar att sitta/ligga i den vagnen och jag gillar verkligen att köra den. Idag använde vi även myggnätet som följer med och det satt som ett smäck. Det märks verkligen att Silver Cross tänker på detaljerna. 

Silver Cross Spirit & Basket

 

Vi har nyligen kommit hem från en liten promenad till basketplanen där Skylie fick kolla på när hennes storebror och pappa spelade lite. Hon var så fascinerad av att se dem spela basket. Skylie fick även använda den nya vagnen från Silver Cross som hon verkar älska. Modellen heter Silver Cross Spirit och jag gillar verkligen att den har vändbar sittdel och att det är väldigt bra sittläge i den. Skylie sitter superbra i den och bygeln är perfekt för henne att hålla i. Sen att vagnen har en stor varukorg är riktigt bra så att man får med sig en massa. För att vara en så liten och nätt vagn så tycker jag att denna har så många bra detaljer och funktioner, t.ex att det är väldigt bra fjädring så den känns väldigt skön att köra. Man kan även ställa in handtaget i olika lägen. 

Silver Cross Wave

 

Nu när vi har haft den här vagnen ett tag så inser jag hur mycket jag gillar den. Igår var det väldigt varmt hos och dagar som denna är det perfekt att man kan öppna upp suffletten så att det kan komma in mer luft. Jag tog även av locket på liggdelen, dels för att det blev varmt samt för att Skylie låg och sparkade på det. För ett tag sedan plockade jag ur åkpåsen så att det blir lite svalare. Något som är bra med denna liggdelen är att det även är ventilation i botten.

Silver Cross Wave har blivit den vagnen som vi använder hemma och runt omkring när vi är ute på promenader. Det händer bara då och då att den får följa med i bilen, då vi har en annan mindre vagn som i stort sett alltid ligger i bagaget. 

Silver Cross Wave Granite

Samarbete

 

Hur fin är inte denna vagnen från Silver Cross? En lyx-vagn i riktigt bra kvalitet. Man ser och känner hur välarbetade alla detaljer är på vagnen.

Den här modellen heter Silver Cross Wave och är i färgen Granite. På bilderna har jag på liggdelen, men det följer även med en sittdel. Vagnen är verkligen fullt utrustad med liggdel, sittdel, två regnskydd, två myggnät, mugghållare, sittdyna och två adapters. Inte nog med att den är fullt utrustad med massa tillbehör, man kan också använda denna vagn till två barn (i olika åldrar) utan att behöva köpa till något. Man använder bara en av adaptrarna som följer med så kan man använda både liggdelen och sittdelen samtidigt. Det blir då en syskonvagn på längden. Jag gillar verkligen att Wave fungerar superbra som singelvagn men lätt och smidigt kan göras om till en syskonvagn. Än så länge är det ju bara Skylie som åker vagn, men i framtiden kanske det kommer ett syskon och då har vi ju redan en syskonvagn. Om man har tvillingar så kan man köpa till en extra liggdel och en extra sittdel. 

Något som jag tycker är ett stort plus är att varukorgen är väldigt rymlig. I varukorgen finns det också fickor så att man kan lägga i lite mindre saker. På suffletten finns en "keps" som man kan fälla ut (se nedersta bilden), perfekt om det är soligt. Bygeln som är på är en så kallad "swing-away bygel" så att man lätt kan lossa den från ena siden och vika undan bygeln så att det blir lättare att ta I och ur barnet. 

Baby Jogger City Mini GT + Baby Jogger Deluxe Pram Liggdel

 

Här är en av tre barnvagnar som vi har i dagsläget, en Baby Jogger City Mini GT med en Baby Jogger Deluxe Pram Liggdel. Jag tänkte att jag skulle försöka skriva ihop lite mer info om vagnen, men lite snabbt om den är att den är en väldigt nätt och smidig samt otroligt lätt att fälla ihop. Nu måste man ju inte ta av hjulen varje gång, men det är mest för att visa vad liten den kan bli. Vagnen i sig är ju som en sulky, men att man kan ha på en riktig liggkorg på den gör att det blir en duovagn så att man kan använda den från nyfödd. Nackdelen med Baby Jogger City Mini GT är att man inte kan vända sittdelen mot den som kör. Det är ju lite en smaksak och upp till var och en om man vill vända på barnet när man går från liggdel till sittdel, men personligen så vill jag gärna ha möjligheten att kunna vända på barnet. Så någon mer vagn kommer det att bli. Sen tycker jag att Baby Jogger City Mini GT är en väldigt bra vagn som man kan ha länge och absolut en vagn som jag vill använda mer när vår dotter blir äldre.