FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Vårt hus, förändringar och bygglov

 

Vårt hus är från 1929 så det närmar sig 100 år gammalt. Nu har inte jag sett några bilder på hur det såg ut från början, men genom årens gång har det skett förändringar och mer kommer det bli. Bara under tiden vi har bott i huset har det blivit en del förändringar och vi har inte ens bott har så länge. Vi flyttade in i huset i slutet av december 2018, så inte ens 2 år än.

 

 

Jag vet att vårt uterum och en av våra hallar är tillbyggnader som tidigare ägare har gjort. Så där har det verkligen blivit en stor förändring på husets form och utrymme. Att bygga ut huset eller göra någon annan stor förändring känns kul men att söka om bygglov och allt som kommer till med det, så som bygglovsritningar och konstruktionsritningar med mera känns mindre kul. Är det inte då skönt att det finns hjälp att få? Bygglovsverket, som jag skrivit denna text med, kan nämligen göra jobbet åt dig, så himla skönt att slippa den processen och extra stressen.

 

 

Som jag har nämt tidigare så har vi den här sommaren fokuserat en del ute i trädgården med att plantera häck, byggt en mer barnvänlig och säker trappa till vår altan, vi har satt upp ett vind/insynsskydd på altanen, vilket också är mer barnsäkert. Förut var det helt öppet med ett litet räcke, men barn kunde lätt ramma ner, så att vi nu har det lite mer ”instängt” känns tryggare. Sen har vi tagit bort massa träd och buskar och rensat upp i trädgården. På något sätt känns det som att vi inte har fått så mycket gjort, bara för att det är så mycket kvar som vi vill göra, men samtidigt får man ju ändå tänka på att vi har en liten bebis samt en snart 2-åring att ta hand om också, plus att min man har jobbat en del under sommaren. Så vi ska nog vara rätt nöjda ändå. Nu när hösten är här och det blir färre dagar som man vill vara ute, så börjar våra projekt inne igen.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas