FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Recension Petite Chérie Heritage Duovagn 2020

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jollyroom

 

Jag tror nog att av alla de vagnar jag har så är det den här vagnen från Petite Chérie som jag har fått mest frågor om. Så jag tänkte att det kan vara en idé att skriva en mer utförlig recension om vagnen. 

Som sagt, vagnen är från märket Petite Chérie och modellen heter Heritage och finns att köpa hos Jollyroom. Denna modell är från 2020 och är i färgen Moss Green. Vagnen är testad och godkänd för en maxvikt på 22 kg. Vagnens vikt är 16,3 kg.

 

 

En av de mest återkommande frågorna är "Hur är den att köra?"

 Jag tycker att den är lätt att köra och den fungerar bra på olika underlag tack vare lufthjulen. Den är också nätt vilket jag gillar så att man tar sig fram enkelt.

 

 

Liggdelen känns rymlig och har ett innermått som är B:31 cm x L: 75 cm x H:20. I liggdelen ingår det en madrass ovh vindskydd som man lätt tar av och på med hjälp av tryckknappar.

 

 

Suffletten på liggdelen är rejäl och den extra kepsen går att anpassa efter hur mycket solskydd man behöver. Det är även möjligt att öppna upp för ventilation.

 

 

Då liggdelen är utrustad med ett bärhandtag i suffletten så behöver man trycka in två knappar (en på vardera sida) för att fälla suffletten.

 

 

Liggdelen har ett stabiliseringsstag som sitter fast i varukorgen. När man ska ta av liggdelen behöver man som steg 1: snäppa loss den och trycka upp den i fästen under liggdelen. Steg 2: tryck ner knapparna på vardera sida av liggdelen (det är minneslås, så man kan göra det med en hand). Steg 3: lyft av liggdelen.

 

 

 Sittdelen är vändbar så att barnet kan sitta åt båda hållen. Ryggen går att justera i tre lägen med hjälp av handtaget bak på ryggen. 

Mått på ryggen: 49 cm x 30 cm
Mått på sitsen: 22 cm x 30 cm
Mått på fotstödet: 21 cm x 29 cm (något smalare längst ut på fotstödet)

 

 

Vagnen har 5-punktsele med axelbarn som går att justera i två olika lägen.

 

 

Suffletten på sittdelen är rejäl och har en tittlucka så att man kan se ner på barnet när man har sittdelen vänd ifrån sig. Suffletten är förlängningsbar med ventilation. Det går även att ta av en del av tyget för att öppna upp för ännu mer ventilation.

 

 

Fotstödet går att justera i flera olika lägen med hjälp av två knappar på sidan av fotstödet, en på vardera sida. 

 

 

Frambågen/bygeln på sittdelen som barnet kan hålla sig i går också att justera, med hjälp av två knappar. Om man önskar så kan man öven ta av bygeln, vilket man gör med två knappar på insidan av bygeln.

 

 

För att ta av sittdelen så trycker man in knapparna som sitter mellan sufflettfästet och bygeln och sedan lyfter av sittdelen.

 

 

Petite Chérie Heritage har 4 hjul varav alla är lufthjul, med innerslang. De bakre hjulen är 12" (28 cm) och de främre hjulen är 7-8"(20cm). De främre hjulen är svängbara och de går även att låsa vid behov, till exempel vid grusväg. Dock rekommenderas det inte att alltid ha de i låst läge, utan detta är till för att avända vid vissa tillfällen.

Vagnen har en fotbroms som sitter mellan de bakre hjulen. På yttre delarna av hjulaxeln, innan hjulen sitter indikatorer som visar om bromsen är i eller ej. De visar rött vid låst läge och grönt vid upplåst läge.

 

 

Handtaget är klätt i snygg läderimitation och går att justera i flera lägen. Petite Chérie har så kallat knäledschassi/knäledshandtag, vilket innebär att man kan böja handtaget för att justera läget. Man justerar handtaget genom att trycka in två knappar på insidan av handtaget.

 

 

Mått hopfälld (endast chassi): 78 cm x 60 cm x 28 cm
Mått hopfälld (med sittdel): 78 cm x 60 cm x 46 cm
Mått hopfälld (med sittdel, utan bygel): 78 cm x 60 cm x 30 cm

 

Barnvagnen kan fällas ihop med sittdelen vänd i färdriktningen (framåtvänd). Liggdelen behöver man ta av innan man fäller vagnen. För att fälla vagnen så drar man fästena som sitter på chassit nedanför handtaget (nedanför knälederna som justerar handtaget) mot sig/mot handtaget. Medan man dragit dem mot sig så fäller man hela handtaget/chassit ner mot bakeck. När man fäller ihop chassit så går transportlåset i automatiskt, så att det blir lättare att lyfta chassit, till exempel när man ska i och ur bilen. Den sitter på sidan av chassit (höger sida när man står bakom vagnen), nära bakhjulet. När man ska fälla upp vagnen så behöver man först lossa på transportlåset, och sedan ta tag i handtaget och lyfta upp vagnen och klicka i den i uppfällt läge. Önskar man att vagnen ska bli något lite mindre så kan man ta av bakhjulen på vagnen genom att klicka in knappen som sitter i mitten av fäljen på hjulet och sedan dra hjulen mot sig.

 

 

När man köper Petite Chérie Heritage så ingår ett set med bilstolsadaptrar som är kompatibla med babyskydd från Maxi-Cosi, Cybex och BeSafe.Väligt smidigt så att man inte behöver bära babyskyddet samt att man kan låta bebisen fortsätta sova. Det man ska tänka på är att rekommenderas att man max har bebisen i babyskyddet i 30-45 minuter i sträck då det kan bli påfrestande för bebisens rygg. För att fästa babyskyddet på vagnen så sätter man först dit adaptrarna. De är märkta med L och R och det är sett ifrån när man kör vagnen, alltså när man står vid handtaget. Sedan klickar man in babyskyddet.

För att lossa babyskyddet så gör man det via babyskyddets knappar. När man vill ta bort adaptrarna från chassit så sitter det knappar på adaptrarna på insidan (i höjd där jag har tummen på första bilden på adaptrarna fast på andra sidan).

 

 

Även regnskydd är något som följer med när man köper den här vagnen. Regnskyddet är mer anpassat för sittdelen men det fungerar även att använda det på liggdelen. Regnskyddet är i genomskinligt plast och självklart finns det lufthål. Det finns karborreband att fästa regnskyddet, så att det sitter kvar ifall det blåser.

 

 

En liten sammanfattning med + och -


+ Lätt och smidig att köra
+ Rullar mjukt även på ojämt underlag (grus)
+ Prisvärd och man får med tillbehör
+ Suffletterna ger bra solskydd
+ Nätt för att ändå vara en ganska rejäl duovagn

 

- Hade önskat mjukar tyg i liggdelen (där är det dock lätt att bädda för att göra det mysigare)
- För mig hade det räckt med en ventilation på suffletten och hellre haft förlängningsdelen i vanligt tyg

 

Den här vagnen får ändå ett högt betyg då den känns väldigt skön att köra och båda mina barn sitter/ligger väldigt bra i den. 

Petite Chérie Heritage finns att köpa HÄR!

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas