FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Recept Glutenfri Pizzadeg

 

Igår gjorde vi hemmagjord glutenfri pizza och måste säga att det var den godaste hemmagjorda pizzan jag någonsin ätit. Pizzadegen var verkligen supergod så jag tänkte att jag skulle dela med mig utav receptet. Kan absolut säga det att nästa gång vi ska baka egen glutenfri pizza så kommer vi att använda detta recept.

 

Detta recept räcker till ca 3-4 pizzor.
Ungs temperatur: 225 grader

Ingredienser:
1 paket jäst
4 dl vatten, ljummet
2 msk fiberhusk
1 dl olivolja
2 tsk salt
1 L glutenfritt mjöl (t.ex. Finax Mjölmix) 
2 tsk bakpulver

 

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt det ljumna vattnet. Tillsätt fiberhusk och blanda tills helt upplöst.

2. Tillsätt olivolja och salt och rör runt tills det löser upp sig. Låt jäsa under handduk i 10 min.

3. Tillsätt mjölet och knåda ihop degen. Det går utmärkt att först använda en träslev och sedan knåda för hand, eller om man känner för att använda bakmaskin så går det jättebra.

4. Tillsätt bakpulvret och knåda ihop och var noga med att det kommer in i hela degen utan att klumpa sig. Om ni känner att det behövs så kan ni tillsätta lite extra ljummet vatten för att degen ska bli perfekt. Men ta lite i taget i så fall. 

5. Jäs degen under handduk i 30 min. Sätt nu på ugnen på 225 grader.

6. Kavla ut degen, lägg på tomatsås och valfri fyllning och vik upp kanten Tänkt på när ni kavlar ut degen att den kommer att svälla något i ugnen.

7. Sätt in i mitten av ugnen i ca 15 min.

8. Klart, redo att serveras :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas