FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Recept - Ugnsbakad torsk med pesto och tomat

 

Igår blev det en form av tre-rätters middag med skagentoast till förrätt, torsk i ung till huvudrätt och glass till dessert :) Vi provade ett nytt sätt att tillaga fisken. Hittade ett recept hos Ica på ugnsbakad torsk med pesto och tomat. Det blev riktigt gott och absolut något vi kan tänka oss att göra igen. För er som vill prova så kommer receptet här. 

 

Ingredienser (4 pers):

900 g potatis
ca 600 g torskfilé
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk pesto
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater

 

1. Tina torsken (om fryst används)
2. Sätt på ungen på 225°C.
3. Skala och koka potatisen.
4. Blanda majsstärkelse, grädde och mjölk i en kastrull, koka upp under omrörning.
5. Rör ner peston i såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar. Hacka dillen och rör i. 
6. Lägg torsken i en ugnssäker form och häll över den varma såsen, tillaga mitt i ugnen i ca 12 min.
7. Ansa och strimla salladslöken och skär tomaterna i halvor.
8. Lägg tomater och salladslök på torsken och servera med potatisen.

Vi valde att även servera morötter och ärtor till.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas