FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kina

 

 

Kina, ja vad ska man säga?! En väldigt annorlunda resa mot vad jag är van och det går liksom inte riktigt att förklara, men några saker som varit annorlunda mot vad jag är van vid är att vi måltider så serverar de varmt (nästan kokande) vatten. I Sverige är man ju mer van vid att få kallt vatten, speciellt om man tar ett glas vin. Men inte i Kina och när jag har frågat om kallt vatten så tittar de bara på min som frågetecken. Fast i och för sig, det är inte många som pratar engelska heller. Man har tur om man stöter på någon som pratar engelska för de flesta gör det inte. En annan sak som hände idag var att vi var på Hutong på sightseeing och när jag var på väg ut från en av byggnaderna efter att ha fotat lite så kommer en grupp med kineser och vill fota med mig. Det vara inte bara en som skulle ta bild utan typ 20 pers, hehe. Jag kan visa mer från det i ett annat inlägg :) 

Frukosten är också väldigt annorlunda mot vad man är van vid, här är det nästan som en lunch med ris, nudlar, soppa, grönsaker osv. men när vi nästan var klara så hittade vi faktiskt lite yoghurt :) Något mer som är väldigt fascinerade är att det faktiskt bor över 20 miljoner i Beijing (kan ni fatta?! Alltså i en stad, vi är inte ens så många i hela Sverige) men ändå är det väldigt rent på gatorna. Visst vissa dagar kan det vara extremt mycket avgaser i luften men att gatorna är så rena och att det bor så många här är väldigt häftigt.  

 

 

 

 

På kvällen var vi på en restaurang som var som en typ av buffé men att de lagade maten på beställning. Man betalar ett pris och sen får man äta och dricka hur mycket man vill. Vi testade massa olika saker så det blev väldigt mycket nya smakupplevelser. Men det bästa med det var att om man inte gillade den rätten så beställde man bara in en ny och provade den. Som ni ser på en av bilderna så var kocken precis vid oss. 

Wi-fi här i Kina har inte varit det bästa så att ladda upp bilder har tagit en evighet, men jag ska ändå försöka blogga så mycket jag kan :)

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas