FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

5 snabba frågor och svar om Olaplex

Vad är Olaplex, vad gör det och varför ska man använda det? Här är svaren på några av de vanligaste frågorna.

Vad är Olaplex?
Olaplex är både en behandling och en produkt i tre steg. No. 1 & No. 2 gör man hos frisören i samband med en kemisk behandling, till exempel färgning, eller som en fristående behandling. No. 3 tar man med sig hem och använder separat.

Varför ska man använda Olaplex?
Olaplex lagar hårets svavelbindningar och gör så att håret får högre kvalité, styrka och glans. Olaplex-molekylen skapar en jonisk laddning som lagar bindningarna i håret. Därefter tvättar man ur produkten ur det lagade håret.

Kan alla använda Olaplex?
Ja, alla kan använda Olaplex, ung som gammal, kille som tjej. För att hårets svavelbindningar bryts när man utsätter håret för yttre påverkan. Så som borstning, värmeverktyg eller kemiska behandlingar. Men dom som märker störst skillnad av Olaplex är de som utsätter håret för kemiska behandlingar, så som färg, blekning och permanent.

Hur ofta ska man göra en Olaplexbehandling?
Det beror helt på hur mycket yttre påverkan man utsätter håret för. Om man till exempel använder värmeverktyg så som fön, plattång och locktång ofta så bryts svavelbindningarna i håret snabbare. Rekommendationen är att man ska använda Olaplex No.3 Hair Perfector en gång i veckan.

Varför är Olaplex unikt?
För första gången kan man laga svavelbindningarna i håret vilket i praktiken innebär att man kan utsätta håret för fler/tuffa kemiska behandlingar så som blekning utan att hårets kvalité påverkas negativt, snarare positivt.


 

Bonus:
Tips: Om håret är riktigt skadad, sov med Olaplex No.3 Hair Perfector, det kommer göra stor skillnad.

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas