FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Kat Von D

Just nu sitter jag på tåget på väg hem från Göteborg. Jag har varit där i några dagar nu och en utav dagarna var jag på stan och shoppade lite. Jag såg då att Sephora fanns i Göteborg. Jag visste inte det innan och så klart gick jag in där. De hade massa märken jag har hört talas om innan men inte sett i Karlstad. Bland annat så hade de Kat Von D och jag köpte en foundation och en primer. När man handlade över en viss summa så fick man också en eye makeup remover på köpet. Jag har bara hunnit testat mitt nya smink idag och hittills har jag varit väldigt nöjd.

Primer:n heter: Lock It Featherweight Primer
Foundation:en heter: Lock It Foundation (jag har färg 44 Light)

Varför man inte ska borsta håret när det är blött

Samarbete

 

Jag kan inte sluta bli förvånad hur lätt det är att borsta igenom håret med denna Ikoo hårborste. Till och med när håret är tovigt. Ni har också säkert hört att man helst inte ska borsta håret när det är blött. Varför man inte ska det är för att när håret är blött så blir det också mer elastiskt. En "vanlig" hårborste fastnar lättare i håret och sliter därmed av håret. När ett hårstrå rycks av kan också toppen bli mer spretig och toppen blir delad, till skillnad från när man klipper av håret och det blir helt rakt. När toppen är delad så är det också större risk för att håret blir torrt. Till skillnad från många andra hårborstar så är Ikoo designad för att reda ut blött hår utan att slita på hårets kvalité.

Nu när jag har använt borsten ett tag kan jag verkligen säga att det märks att det inte sliter av håret. Så klart så hamnar några hårstrån i borsten men det är helt naturligt. Man tappar ca 80-100 hårstrån om dagen och när man borstar håret så följer de lösa stråna med i borsten. Det jag också gillar med Ikoo är att hårborsten inte bara reder ut tovar utan den är också med och masserar hårbotten. Fördelen med det är inte bara att det är skönt utan också för att det stimulerar hårbotten och viktiga akupunkturpunkter vilket hjälper till att öka blodtillförseln. Genom att det gör det så hjälper det också håret att växa mer hälsosamt.


Ikoo borsten finns i två olika storlekar. Den lite större storleken (den vita på bilderna) är tänkt för hemmabruk och den lilla (den svarta på bilderna) är tänkt att man lätt kan ha med sig i väskan. Den lilla varianten har också ett litet lock för att skydda piggarna. 

RABATTKOD
I samarbete med P&M Scandinavia så har jag fått möjligheten att erbjuda er 20% rabatt på Ikoo hårborstar.
Använd kod: 2378
Giltig t.o.m. 5/6-16

Klicka HÄR för att komma till borstarna!

Grazette of Sweden: Tylösand

Foto: Hair Magazine

För två veckor sedan var jag i Tylösand för ett modelljobb åt Grazette of Sweden där jag gick en stor visning på fredagkväll och en visning på lördagen där jag blev klippt på scenen. Visningen som var på fredagen var för nylanseringen utav Grazette´s Crush serie. Det var då en frisyrvisning men otroliga frisyrer och häftiga kläder. 

Här är några bilder från fredags-visningen:

Foto: Eva Sandberg

Recept: Acai Bowl (Acaipulver)

Samarbete

För ett tag sedan fick jag hem acaipulver från nu3 som jag nu har provat. Acaipulvret är naturligt och ekologiskt och kommer från Brasilien. Acai har upp till 6 gånger så mycket antioxidanter som blåbär. 

Som första test av detta pulver så gjorde jag acai bowl som några av er kanske redan känner till. Här är receptet jag använde:

Portion: 1
Tid: ca 5-10 min

Ingredienser:
1 msk: acaipulver
1/2 dl blåbär
1 dl kvarg
1 banan

Gör så här:
Mixa ihop allt i en blender, toppa med valfritt tillbehör, t.ex. blåbär, frön, müsli. Vill man ha lite lösare konsistens så kan man ha i lite vatten. Man kan också byta ut kragen mot t.ex. kokosmjölk eller naturell yoghurt. 

Såhär tyckte jag:
Den första skeden jag smakade så tyckte jag att detta inte var något för mig. Smaken föll min inte riktigt i smaken det första men jag tänkte att jag skulle ge det en chans och ju mer jag åt av det desto mer gillade jag smaken. För mig tog det ett litet tag innan jag började gilla det men jag kommer absolut testa mer av detta acaipulver. Jag kommer att testa lite olika recept för att se vilket jag gillar mest. 

Wishlist

Samarbete

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

 

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

 

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

 

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

 

HÄR // HÄR // HÄR // HÄR

Värmlands Magasinet x2

I senaste numret av Värmlands Magasinet så kom jag med två gånger. För ett tag sedan var jag med min bonusbror och några kompisar till honom och en kompis till mig på Korianders 10-års jubileum. Där var det så klart fotografer som gick runt och jag kom med på en av bilderna. Den andra artikeln var för jobbet, Köpbarnvagn. Värmlands Magasinet gjorde ett litet reportage om att hitta rätt barnvagn till vårpromenaderna så där finns jag med när jag står med en barnvagn.  

Olaplex No3


Just nu sitter jag med Olaplex No 3 i håret. Många av er har säkert hört talas om Olaplex förut och har kanske till och med läst det som jag har skrivit om Olaplex tidigare, men det tåls ändå att nämnas igen. Olaplex är en behandling i tre steg som hjälper till att laga hårets svavelbindningar. Steg 1 och 2 gör man på salong och steg 3 gör man hemma.

När jag var i Tylösand som modell så fick jag mig en helt ny hårfärg, jag har numera rosa hår. Att färga håret sliter otroligt mycket på håret och jag är så glad att Olaplex finns. Jag tror inte att jag hade vågat göra så mycket som jag har gjort med mitt hår nu om det inte var för Olaplex. 

Så här ser mitt hår ut nu:

Behind the Scenes


De senaste veckorna har jag haft fullt upp och bloggen har tyvärr hamnat lite åt sidan. Inte för att jag egentligen vill det, men energin och motivationen har inte riktigt funnits där. Nu hoppas jag däremot att det kommer bli som vanligt igen.

Här ovan kan ni se en behind the scenes video som Lina filmade när vi hade en fotografering på CCC för ett tag sedan och här nedan kan ni se några av bilderna.

Klänning - SheIn

Green Dress

Klänning - SheIn // Skor - Nelly 

Helgen i Tylösand var helt fantastisk! Jag kommer att visa och berätta mer i ett annat inlägg :)

Q/A Egen domän

Q: Hur gick du tillväga när du skaffade egen domän på bloggen?

 
A: Innan jag började blogga på For.me så bloggade jag på blogg.se och då fick jag förfrågan av en som jobbar på For.me om jag skulle kunna tänka mig att bli en utav deras modebloggare. Det var jag så klart intresserad utav och i samband med att jag bytte portal så fick jag också en egen domän, då jag blev deras modebloggare. 
 
Det går också att köpa en egen domän, t.ex. hos loopia.se och det kostar ca 129kr/år för en .se adress och ca 99kr/år för en .com adress. 
 
Nu kan det vara lite olika på olika bloggportaler hur man får domänen ändrad men det bästa är att kontakta den bloggportalen man bloggar på och hör med dem hur man ska gå vidare.

Rabattkod Coffee Body Scrub

Samarbete

Jag vill bara påminna er om att ni kan få 20% rabatt vid första kaffeköpet hos Xbeauty.
Använd kod: Coffee20
 
Ni hittar och kan läsa mer om produkten HÄR!
Mitt inlägg om skrubben hittar ni HÄR!