FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling

Tips - Lösögonfransar


Få till lösögonfransarna till nyår!

Har ni samma problem som jag har haft? Att man aldrig får till lösögonfransarna. Det kan bero på att man använder fel lim. Det lim som oftast följer med när man köper lösögonfransar tycker inte jag om alls. Jag får det aldrig att bli bra med det. Det är först nu jag börjar få till det och det beroe mycket på limmet. Jag använder nu detta DUO lim som fungerar hur bra som helst. Jag har aldrig fått mina lösögonfransar att sitta så bra som de gör nu.

 

Jag brukar börja med att klippa till fransarna i rätt längd, då de oftast är lite för breda för mina ögon. Sedan tar jag på ett tunnt lager DUO-lim och låter det torka i några sekunder. Lägger sedan fransen mot ögat och trycker till i mitten, trycker jag till kanterna och låter det torka. Sedan är det klart :)

 

Kvällens smycken!

 

 

Storebror Jack

Bilder från när Stella var ett par dagar gammal.

 

Storebror Jack!

Föredetta minstingen i familjen är nu storebror till lilla Stella som imorgon blir 3 veckor. Att det redan har gått två veckor är svårt att förstå. Hon ändrar utseénde för varje dag och hon har redan börjat växa i kläderna som var alldeles förstora när hon föddes. Jag önskade verkligen att spädbarn/bebis-tiden var lite längre. Det går så himla fort, vill bara sakta ner tiden lite.

29 december

Nyårsafton på tisdag!

Idag blev det en dag på stan med Lydia för att shoppa det sista för nyår. Jag behövde en silvrig ögonskugga och nagellack för att min outfit skulle bli komplett. Känns så skönt att ha det klart nu. Två body´s fick också bli med hem. Har en sådan sedan tidigare men nu var det halva priset så det var ju perfekt.

  

 

Christmas outfit

 

God Jul!

 

Naglarna fina för jul!

Fixat naglarna inför jul!

Nu har jag precis fixat mina naglar inför jul. Jag brukar vara ganska dålig på att ta hand om mina naglar, men när jag väl gör det så brukar det bli ordentligt.

 

Steg 1: Jag börjar med att fila ned naglarna i den längd som jag önskar och gör så att de bli lika långa jämnar till kanterna. Om naglarna är väldigt långa brukar jag börja med att klippa ned dem lite. Eftersom att jag inte tar hand om mina naglar allt för ofta så har oftast någon nagel gått av.

 

Steg 2: I nästa seg så tar jag en lite mjukare/softare fil och filar ovansidan av nageln för att få en slät och fin yta. Steg 4 på denna fil ger även nageln en viss glans.

 

Steg 3: Jag har ingen speciell nagelolja så idag fick det bli Creative Argan Oil++från Grazette som egenligen är en vårdande hårolja som ger näring, skyddar, lugnar och ger glans. Jag tycker att det funkar alldesles utmärk att använda den till nagelbanden.

 

Steg 4: Jag avslutar det med att dra på ett lager med ett nagellack. Ofast brukar jag ta två lager, men nu under jul vi jag ha en väldigt soft färg så jag valde att bara ta ett lager. 

 

 

21 december

3 Dagar kvar till jul!

Granen är klädd och julklapparna ligger under granen, det är bara tre dagar kvar till jul. I min familj firar vi visserligen jul på juldagen, alltså den 25/12, då alla mina 5 syskon har flyttat hemifrån. På jul firar de med sina familjer och på juldagen kommer de hem till oss. Så vi får vänta en dag till med att fira jul, men det är helt okej, vi har ju ändå en mini jul på julafton.

Per Ljunggren #3

Model Felicia Olsson
Photographer
Per Ljunggren

torsdag

Nu har jag och mamma precis kommit hem från Bergvik´s Köpcentrum. Vi åt middag där och sedan köpte jag några av de sista julklapparna. Nu har jag bara lilla Stella´s julklapp kvar. Jag är ledig imorgon så det kommer nog bli så att jag fixar den då, sen är allt klart. Kan verkligen inte fatta att det är julafton nästa vecka. Jag hoppas verkligen att det kommer snö till jul, vilket jag inte tror, men man kan ju alltid hoppas :)

Stella

Tisdag 10/12-13 kom lilla Stella till världen. En liten flicka på 49 cm och 3210 g. Äntligen kom det en liten tjej till familjen. Min syster har 3 killar sen tidigare och min bror har också en kille. Så nu kan man änligen köpa lite mer tjejiga kläder och saker :)

Lucia

I torsdags frågade Alicia om jag ville med och kolla på Lucia-tåg i domkyrkan och det ville jag. Det var jätte mysigt att gå iväg och kolla på det. Jag har faktiskt aldrig varit på något Lucia firande utanför skolan. Så det här var första gången, men absolut inte sista.

Selfies

Igår efter att jag och Lina hade fikat på stan så åkte vi till vår gamla skola och hämtade upp några LED lampor. Lina ville testa och filma lite med dem, men som vanligt med oss så slutar det oftast med att vi fjantar oss framför kameran. Hehe men denna gången blev det mest att vi tog selfies med våra mobilkameror ;) 

Moster igen

Moster för 4:e gången!

Igår kl. 22.19 kom en liten tjej till världen! Min syster födde sitt fjärde barn och jag blev moster igen och äntligen blev det en liten flicka :) Min syster har tre pojkar så det var på tiden att det blev en tjej. Imorgon efter jobbet ska jag åka dit för att få träffa lilla nykomlingen. Ser verkligen fram emot det :)

Fika


Idag hade jag min lediga dag från jobbet och runt lunch idag så bestämde jag mig för att sms:a Lina och fråga om hon ville hitta på något. Och det ville hon, som tur var ;) Vi bestämde oss för att åka till stan och ta en fika. Vi provade ett nytt ställe där varken jag eller Lina har varit på tidigare som var super mysigt, dock kommer ingen av oss ihåg namnet.

Feather #3

Model Felicia Olsson
Photographer Jeanette Dahlström

Önskelista

Dubai

Snart åker vi!

Åh nu är det bara 1,5 månad kvar tills att jag och två tjejkompisar åker till Dubai. Jag är verkligen supertaggad för att åka iväg. Vi har länge pratat på att åka utomlands, men beslutet om att resa till Dubai kom väldigt fort. Från att vi började ta upp diskutionen igen om att resa någonstans till att resan var bokat, tog det en vecka. Men det är verkligen skönt att vi äntligen har gjort det :) Kan knappt vänta, vill iväg nu! :)